Други Баскет из блока у Бањалуци

Други Баскет из блока одржан је 15. јула. Бањалучани су и ове године показали колико воле баскет, али и да помогну онима којима је помоћ потребна. Укупно је прикупљено 638 КМ које су намијењене за помоћ вишечланој породици Гашић из Залужана.

Док су се екипе пријављивале и скупљале наши волонтери су успјешно привели крају припрему за почетак прве двије утакмице. Када је све било спремно за почетак турнира одржан је минут ћутње за нашег пријатеља и истакнутог волонтера Петра Алексића који је живот изгубио у саобраћајној несрећи у Њемачкој.

Турнир је у 19 часова отворила енергична игра екипа како на једном тако и на другом кошу. Укупно 11 пријављених екипа је формирало 3 групе гдје су двије групе састојале од по 4 екипе док се преостала, трећа, састојала од 3 екипе. Наши волонтери су одрадили добар посао у организацији турнира и организовању распореда утакмица у групној фази и у формирању парова за завршну фазу турнира уз помоћ самих учесника.

На овом турниру су такмичари имали прилику пратити резултат на електронским семафорима што је била једна од иновација у односу на прошлу годину. Екипе су се бориле за сваки поен, али као највећи борци су се показале такмичарке из екипе Тенкићи јер су као једина женска екипа показале да баскет и кошарка нису спортови којима треба да се баве само мушкарци.

Након 5 сати трајања турнира редослед победника био је:

  1. Бобан Рајовић
  2. Буџак
  3. Борац

Ни овај турнир као ни сваки претходни који су наши волонтери у Бањој Луци организовали није могао да прође без Витинке која је као технички спонзор подржава сваки догађај који организујемо на територији града. Још један од техничких спонзора овог догађаја је Џорџ Комерц, као и рекламне новине Вектор али и Кошаркашки савез Републике Српске који је омогућио судије које су одлично обавиле свој посао. Технички спонзор је били и тениски терени К4  док је медијски овај догађај испратио АТВ.

Захваљујемо се свим учесницима, спонзорима, донаторима и публици на великој подршци!