Друго „Дружење из блока” успешно организовано у Ахену

Као и прошле године, у дворишту Храма Вазнесења Господњег у Ахену, Протојереј Драган Јовановић и група волонтера из ахенске парохије организовали су првомајски хуманитарни догађај под називом Дружење из блока.

Дружење које полако постаје традиционално, још једном је окупило велики број Срба из Немачке, који су поново дали свој допринос у нашој заједничкој броби за стварање бољих животних услова многочланих породица широм Балкана.

Да ово дружење буде аутенично српско, побринуо се мушки део парохијана који је све време током дружења спремао разне специјалитете са роштиља, док је женски део за ову прилику спремио разне слатке и слане ђаконије, којима су се и овог пута највише обрадовала окупљена деца.

На дружењу је сакупљено укупно 2.635 евра, а целокупна износ намењен је породици Станишић из Милића. Подсетимо, породица Станишић има шесторо деце, које живе у јако тешким условима, у кући која сваког тренутка може да се сруши.

Хуманитарна организација Срби за Србе, још једном се захваљује Протереју Драгану Јовановићу на гостопримству. Надамо се да ће ово дружење и наредне године окупити велики број нашег народа који живи и ради у Немачкој.