Друго по реду Пецање из блока одржано у Челинцу

Док недељно сунце обасјава Челинац и нови дан полако свиће, рибари се окупљају да по ко зна који пут укрсте своје штапове и да се види ко је бољи риболовац. Само овај пут је то због вишег и племенитијег циља, а тај циљ је да се помогну вишедјетне породице.  Већ у цик зоре долазе људи добре воље да учествују и да на свој начин допринесу овој хуманитарној акцији и лијепој причи. Тако да су нам 09. октобра дошли из Лакташа, Градишке, Тузле, Тешња и наравно из Челинца.

Такмичење одржано у двије категорије у једној су наше даме, а друга је мушка категорија који су пецали техником лов рибе удицом на пловак. Имали смо 3 такмичара у женској категорији и 32 такмичара у мушкој. Сви наши такмичари су имали огроман елан и били су на висини свог задатка због чега је све прошло у пријатељској атмосфери. Побједио је спретнији и онај који је имао мало више среће.

Уз помоћ наших пријатеља и спонзора имали смо лијепе награде за најбоље. Рибарска радња Bistro Бања Лука је донирала је 2 купона у укупној вриједности од 150 КМ, Trofej Лакташи је донирао мередов и Mineco Бања Лука је донирао штап од 2.7 м.

Пласман наших дама:

  1. Сенка Алексић, Лакташи, улов 4,87 кг
  2. Николина Грујић, Лакташи, улов 98 кг
  3. Андреа Радосавац, Челинац, улов 0,50 кг

Пласман у мушкој конкуренцији:

  1. Дарко Келечевић, Лакташи, улов 7,27 кг, који је уједино шампион стазе
  2. Марко Видовић, Градишка, улов 85 кг
  3. Зоран Гајић, Челинац, 5,69 кг

Након такмичења служен је свечани ручак гдје су биле додјељене награде као и наставак дружења риболоваца гдје су уз одличну атмосферу размјенили своја искуства и доживљаје како са данашњег такмичења тако и са других мјеста гдје су били у скорије вријеме.

Треба истаћи да су изузетну помоћ при организацији овог такмичења прижили чланови Удружења спортских риболоваца Челинац, као и волонтери наше организације. Од срца им честитамо и захваљујемо на њиховом ангажману гдје су показали да овај догађај има велики потенцијал.

Генерални спонзори овог хуманитарног догађаја билу су:

  • Општина Челинац
  • Удружење спортских риболоваца Челинац

 

Сав приход иде за породицу Зубовић из Котор Вароша са петоро дјеце којима ће ускоро да крене активна кампања за рјешавање стамбеног питања. Укупно за овај догађај прикупљено је 800 КМ.

Велико хвала свим учесницима, као и свим нашим донаторима, спонзорима и наравно нашим волонтерима без којих овај догађај не би био остварив. Догађај који постаје препознатљив и већ постаје традиционалан.