Дружење, знање, информисаност, хуманост – Квиз из блока у Нишу

У уторак 27. децембра  одржан је трећи по реду квиз хуманитарног карактера у Нишу, тема овога пута је била Косово и Метохија. У пријатној атмосфери и амбијенту пивнице Бирблиотеке, који су после Мундијала из блока још једном били наши домаћини, укрстили смо мачеве знања у борби доприноса помоћи вишедетних породица широм Србије и нашег региона.


Сам квиз је био подељен у два једнака дела. Три области са по десет питања, две игре спојница и две игре асоцијација.


Од историјске баштине, преко духовног значаја до последњих дешавања и данашњице. Покушали смо питањима да на што бољи начин обухватимо целокупни значај Косова и Метохије.

Поред тога што је квиз био такмичарског карактера, целокупни догађај хуманитарног, било је простора и да присутни буду информисани о неким подацима и догађајима за које нису знали до тада. Иако смо пре квиза сумњали у тежину самих питања, поједине екипе су нас веома позитивно разувериле у томе.


У веома изједначеној борби, били смо приморани да екстра питањем одлучујемо победника квиза.


Екипа Мераклије је заузела треће место, они су поред бронзаних медаља добили и пакет чаша и четири мајица нишке пиваре. Екипе Миха Гор и Србенде су имале једнак број бодова након регуларног дела. Питање које је одлучивало победника било је када је изграђен манастир Бањска. Екипа Србенде се окитила сребрним одличјем, а за утеху су добили четири ранчева и четири стрипа нишке пиваре. Миха Гор је екипа која је била ближа години изградње и заслужено се окитила златним медаљама, пехаром победника трећег квиза из блока у Нишу, те заслужено добила два пакета лименки нишког пива.

Овом приликом желимо да се захвалимо пријатељима из пивнице Бирблиотека, нишкој пивари на наградама које је обезбедила за победнике квиза, Радомиру Јовановићу на одличним фотографијама као и свима који су присуствовали самом догађају и уз чију помоћ је прикупљено 9.050 динара новчане помоћи. Квиз је био 11. догађај који је организован у 2022. години у Нишу, уједно и последњи.


Желели бисмо и да се захвалимо свим добрим људима читавог света, а поготово нашим суграђанима, који су учествовали и дали допринос на било који начин у раду ХО Срби за Србе у 2022. години.


Желимо вам срећне Божићне и новогодишње празнике! Нема предаје, деца су наша будућност!