Дрва за породицу Дарабан из Бијељине

Хуманитарна организације Срби за Србе помогла је почетком новембра седмочлану породицу Дарабан из Бијељине у Републици Српској. Породицу поред баке чине родитељи Илије и Снежана са ћеркама Иваном (15), Дијаном (14) и синовима Габријелом (12), Илијом (10). Дарабанима смо помогли куповином пет метара дрва за зиму укупне вредности од 400 КМ.

 Деца породице Дарабан: Илија, Ивана, Дијана и Габријел

Поводом прошлогодишњих немилих догађаја, када је једно грађевинско предузеће покушало избацити породицу Дарабан на улицу, обратила нам се мајка Снежана у паничној жељи да заштити своје четверо дјеце. Тада смо уз помоћ адвоката из Бијељине, господина Огњена Авлијаша, чији је рад на овом случају био један вид донације нашој организацији, стали иза ове седмочлане породице. Успјели смо их тада спасити улице, али њихов проблем нисмо ни издалека ријешили. Још увијек чекамо одговоре од градских власти на многа наша писма и захтјеве у којима им тражимо неки план са којим би се трајно ријешио стамбени проблем ове породице, а којим би се можда могли и ми прикључити и помоћи.

 Кућа у којој живи породица Дарабан

Снежана и супруг су незапослени. Илије је грађевиснки радник који ради на дневницу. Зими најчешће нема посла, па живе од 140 КМ дјечијег доплатка и 120 КМ социјалне помоћи коју Снежанина мајка, која живи са њима, добије. Дјеца одрастају у кући без воде и купатила. Ивана која има 15 година је први разред средње, Дијана 14 година је осми разред, Габријел 12 година иде у шести разред и Илија има 10 година и иде у пети разред,. Они су одлични и врло добри ученици и успјешни спортисти.

Прошле године смо им купили пећ на дрва, а сада пет метара дрва. Са тим скромним донацијама чекамо заједно са њима даља дешавања јер је извјесно да ће их неко опет пробати деложирати пошто је локација примамљива. Захвалност породице Дарабан је неизмјерна. Довољно им је да нису сами и да имају неког коме се могу обратити безобзира што не успијевамо пуно урадити. Захваљују се свима нама, али донаторима највише јер знају да нема њих не би било ни нас као организације. Тој дјеци као и многој којој смо помогли смо у неку руку друга породица и у своје име се још једном захваљујемо донаторима који нам то омогућују.

 Мајка Снежана вредно уноси дрва у своје двориште

 Габријел, Дијана и Ивана у дворишту поред пристиглих дрва за зиму

Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ упућује позив свим пријатељима и донаторима организације да се укључе у акцију прикупљања средстава за помоћ овој и другим социјално угроженим вишедетним српским породицама.

Рачуни и потврде финансиране помоћи