Ђурђевдан код Љиљкових

Праћени умилним зрацима ђурђевданског сунца, након Свете Литургије два тима Хуманитарне организације Срби за Србе запутила су се пут Неузине покрај Сечња како би у домаћинској атмосфери куће породице Љиљак прославили овај велики празник и уручили прикупљене дарове.

Након двочасовног путовања дочекала су нас насмејана лица Илије, Јовице и Рајка – најмлађих представника ове вредне једанаесточлане породице – који су се несумњиво највише обрадовали посети, а праву радост изазвали су поклони које смо уручили:

  • столице (9 ком.)
  • тросед
  • двосед (2 ком.)
  • трокрилни орман
  • двокрилни орман
  • тањири и чаше

Укупна вредност испоручене помоћи износила је од 120.000 динара, док су трошкови пута износили 10.720 дин. Овом приликом захваљујемо се пријатељима наше организације из продавнице Дом Маркет из Београда који су на целокупну робу направили попуст од неколико десетина хиљада динара а уједно и сами донирали ситно покућство!

 Будући да је Стојанка крајем прошлог месеца прославила свој 18. рођендан, чланице новосадског огранка припремиле су за њу посебан поклон који се састојао у одећи и козметици, али и духовној литератури као својеврсној припреми за Свету Тајну Крштења која би требало да се реализује током маја месеца у фрушкогорском манастиру Крушедол. Тим поводом, пријатељ организације је Стојанки поклонио музичку линију, а њеној браћи два мобилна телефона. То је било право изненађење за породицу и сасвим смо сигурни да ће унети весеље у њихову уобичајено радну атмосферу, а посебно код старије деце.  Док је мушки део екипе водио озбиљне разговоре о будућим пројектима којима би ХО „Срби за Србе“ подржала планове оца Славка и његових синова, женски део је уживао у игри са раздраганим малишанима и разговору са мајком, женом херојем и темељом ове породице. Том приликом договорена је посета најмлађих чланова породице женском делу новосадске екипе која би требало да буде реализована са првим данима летњег распуста. Овом договору највише се узвеселио мали Јовица који се целог дана трудио да нас својим досеткама одржи у сјајном расположењу и на тај начин укаже најтоплију добродошлицу. Пошто су дефинисани наредни кораци сарадње, домаћини су нам указали част и позвали нас за празничну трпезу уз коју су се наставили разговори о најразличитијим темама наше свакодневице. Поред 8 чланова наше организације био је присутан и мајстор Јадранко који је поред монтирања допремљеног намештаја породици уступио један фен и један продужни кабл. На самом крају дружења уследило је заједничко фотографисање свих присутних, а недостајала је једино Даница која овога пута није била код куће. Не можемо се отети утиску да је овог Ђурђевдана у кући Љиљкових владала неизмерна радост и дух истинског пријатељства. Само на крају, не можемо са сигурношћу тврдити ко је кога тог дана помогао будући да се ниједан комад намештаја не може мерити са количином чисте и племените љубави коју су нам као на длану, несебично даровали ти малишани, а која је у свету у коме живимо постала прави раритет. А намештај се ипак, признаћете, може купити на сваком ћошку. Јелена Лакић, Милана Грк

Рачуни и потврде финансиране помоћи