Дванаестогодишња Анђела преминула је од леукемије, а шесторо чланова њене породице води прави горштачки живот!

До породице Куч требало нам је више од сат и по времена вожње од Бијелог Поља. То довољно говори о удаљености села Чампари у којем ова породица живи. Горштачким животом живе самохрана мајка Стојанка, Ана (18), Бојан (14), Александар (13), Никола (9) и Андријана (6). Некад их је било више…

Без супруга и оца остали су прије доста година, од када је бреме бриге о домаћинству и чак деветоро дјеце пало на Стојанку. Нажалост, велика трагедија задесила их је прије годину дана јер је дванестогодишња Анђела преминула од леукемије!

Двије ћерке су се удале, један син се оженио, па су они отпочели своје животе. Остало их је шесторо да се боре како знају и умију, без икаквих примања.


Држимо пет крава, крмачу и седам крмади. Узимамо и земљу у закуп, па пластимо ручно, ка и вазда што смо радили. Воду немамо, па доносимо са извора – прича Стојанка коју смо и затекли са грабуљама у рукама.

Имају сада двије куће, односно стару колибу и нову незавршену кућу у којој је колико-толико функционална само једна просторија.


Значила би нам помоћ око развођења струје, увођења воде, септичке јаме, изолације, доградње купатила и завршетка соба и кухиње – додаје.

Проблем им стварају и повелики дугови које имају од раније, а значила би помоћ и око шпорета на дрва и намјештаја.

Хуманитарна организација Срби за Србе позива донаторе да се укључе и у ову акцију помоћи пошто је у плану да покушамо бар нешто од наведених ствари да им обезбиједимо.