Фантастична Књига из блока у Козарској Дубици

Дан уочи великог празника и на сам празник Видовдан, 27. и 28. јуна 2024. године, Козарска Дубица је по први пут била домаћин хуманитарног догађаја под називом Књига из блока.
Сарадња са Народном библиотеком и професионална организација догађаја већ првог дана су наговјестила одличан исход.
У четвртак, 27.јуна, испред библиотеке смо почели са радом, класификовали и изложили 600 књига које смо добили на поклон за овај догађај.

Што се тиче понуде књига, врста књижне грађе је била као и до сада разноврсна иако је доминирало лако штиво, роман, поезија, биографија, монографија.

Многобројни грађани су прилазили, разгледали, а у конверзацији са њима изразили су задовољство реченицом: Одлична идеја, нешто ново у нашем граду.
Посјетиоци су сајам напуштали са једном или двије књиге, а чести су били и они који су одлазили са пуном кесом књига, што нас је радовало.
Хуманитарни сајам су грађани могли помоћи донацијом књига како бисмо имали разноврснију и квалитетнију понуду. То су и учинили: СПКД „Просвета“ из Приједора, свештеник Бранко Репаја, Тања Тулековић, директор Јавне установе „Спомен-подручје Доња Градина“, Бојана Згоњанин, Радмила Бабић и многи други.
Два изразито топла дана у Козарској Дубици али ни у једном моменту нисмо сумњали у хуманост Дубичана као ни чињеницу да воле књигу и писану ријеч.
Хвала свима који су нас посјетили и волонтерима који су нам несебично помагали.

На догађају смо сакупили 2.271,50 КМ продајом књига.
Акција ће бити проведена широм Републике Српске те позивамо грађане који желе донирати књиге у сврху хуманитарног сајма да то и учине и на тај начин помогну вишедетним српским породицама.

Дјеца су наша будућност!