Фантази из блока сезона 2021/2022.

У склопу пројекта Тројка из блока, другу годину заредом организована је Фантази лига Срби за Србе, под називом Фантази из блока, која је окупила 68 хуманитарних Фантази менаџера, који су за своје учешће донирали средства хуманитарној организацији Срби за Србе, па су заједничким снагама прикупили 1.011 евра за помоћ угроженим породицама. Награде су уручене најбољим менаџерима на крају сезоне, а награде су обезбеђене и за најбоље менаџере на половини сезоне.

Да се подсетимо (или научимо), Фантази је виртуелна игра у којој учесници састављају тим од фудбалера из стварног света, који добијају поене сходно свом учинку на такође стварним утакмицама. У тај учинак се убрајају позитивне ствари попут голова, асистенција, али има и негативних поена у случају жутих и црвених картона. Играчи ове игре, такозвани Фантази менаџери углавном састављају тим од играча из истог такмичења. У такмичењу Фантази из блока тимови наших менаџера састављани су путем најпопуларније Фантази игре, коју је ове сезоне играло преко 9.000.000 људи широм света – Fantasy Premier League и сваки тим чине играчи из енглеске Премијер лиге. Играчи се у току сезоне могу мењати у случају повреда или лоше форме.

За нама је још једна одлична премијерлигашка сезона и трилер завршница у којој је у борби до последњих тренутака Манчестер Сити ипак дошао до нове титуле испред Ливерпула. А за нама је и узбудљиво такмичење наших сјајних менаџера. Било је пуно преокрета током сезоне и доста смењивања на водећим позицијама. Најбољи на крају сезоне су осим задовољства победе добили и вредне награде.

Најбољи је био Јован Бјелић са екипом Stršljenovi (2651 поен) и на тај начин освојио вредну награду – урамљени дрес репрезентације Србије са потписима репрезентативаца и то из сјајног квалификационог циклуса, чији епилог је пласман на светско првенство у Катару ове године. Уз дрес, Јован може повести још једну особу на 2 ноћења у брвнари Овчар Бања.

Друго место заузео је Радован Лукић са екипом Ozil Arilje (2644 поена) и тим резултатом освојио лопту са потписима репрезентативаца Србије и 2 ноћења за 2 особе у апартману Central Street Valjevo.

Треће место освојио је Борко Жујић са екипом Doprvaci (2610 поена) и освојио „најтежу” награду ове сезоне, коју су му доставили наши волонтери директно из Зајечара до Бањалуке, а у питању је вино Николас у 50% тежине менаџера и уз то дукс по избору из бутика Срби за Србе.

Четврто и пето место заузели су Никола Јандрић (Kupus United – 2607 поена) и Иван Јеремић (Not Playin Next Year – 2583 поена) и они су освојили по једну мајицу по избору из бутика Срби за Србе.

Такмичаре смо обрадовали наградама и на полусезони, а тада је листа најбољих менаџера изгледала овако:

  1. Радован Лукић, Ozil Ariljeдрес Србије са потписима репрезентативаца
  2. Никола Јандрић, Kupus Unitedмајица по избору из бутика Срби за Србе
  3. Јован Бјелић, Stršljenoviмајица по избору из бутика Срби за Србе

Велико хвала свим спонзорима, а то су ове сезоне били Nikolas Wines, брвнара Овчар Бања и апартман Central Street Valjevo. Захваљујемо се и пријатељима из фудбалског савеза Србије, који су нам омогућили дивне поклоне и успомене за менаџере из сјајних квалификација Орлова за које ћемо навијати у Катару.

Хвала свим менаџерима! Желимо да вас позовемо да учествујете и следеће сезоне у нашој хуманитарној фантази лиги и искористићемо ову прилику да вас све замолимо да раширите причу у својим локалним фантази заједницама, како би број такмичара следеће сезоне био још већи и како би се помогло што више људи којима је та помоћ неопходна!

Ускоро више информација о сезони 2022/2023.