Фестивал фудбала у Остружници

У недељу, 13. октобра одиграо се велики београдски дерби групе А међуопштинске лиге у фудбалу између ФК Умка и ФК Нови Београд. Велико интересовање је владало за ову утакмицу на којој је присуствовало око 300 навијача.

На велику радост свих присутних, уз заједнички договор ФК Умка , ФК Нови Београд и хуманитарне организације Срби за Србе решили су да сав приход од продаје улазница са овог дербија иде у хуманитарне сврхе. Љубитељи фудбала у Остружници свесрдно су се укључили у овај хуманитарни спектакл на којем је прикупљено 23.150 динара и 10 евра за најугроженије српске породице на Косову и Метохији.

У великом дербију победу је однео домаћин ФК Умка која је славила са 2:1, са постигнутим голом у последњих пет минута утакмице. Уз благу спортску тензију, фудбалску неизвесност до последњег минута, утакмица се привела крају где су сви пружили руке једни другима и самим тим подсетили нас на секундарни разлог који је на крају крајева и најбитнији око којег смо се сабрали.

Велику захвалност дугујемо ФК Нови Београд који је одиграо више својих првенствених утакмица у хуманитарне сврхе, који су и иницијатори ове фине акције која се полако омасовљава широм Србије. Велику захвалност такође дугујемо и ФК Умка који су се прикључили овој сјајној акцији и надамо се поновном дружењи већ на пролеће. Овим путем позивамо и остале спортске клубове да се прикључе овој сјајној акцији и на тај начин подрже нашу хуманитарну мисију која се зове ДЕЦА СУ НАША БУДУЋНОСТ!