04. новембра 2017.

Фолклорна група Соко из Чикага за СЗС

Подршка раду Хуманитарној организацији Срби за Србе расте из дана у дан у Сједињеним Америчким Државама, а посебно у Чикагу. Са све већим бројем добротворних догађаја који се организују, уз пројекат Тројка из блока, све више људи се укључује у рад организације и помоћ.
Недавно, фолклорна група Соко из цркве Св. Васкрсења из Чикага одражала је свој традиционални јесењи Фестивал Фолклора. Фолклорна група Соко својим радом и постојањем се труди да одржи српску традицију, наслеђе и обичаје у САД међу бројном српском децом која су део групе. На овом догађају, прикупљене донације користе се за помоћ у одржавању њихових костима и унапређењу рада читаве фолклорне групе. Међутим, на иницијативу деце и њихових родитеља, чланови фолклорне групе Соко одлучили су се да део прикупљеног новца у висини од $350 донирају Хуманитарној организацији Срби за Србе а за помоћ социјално угроженој деци и њиховим породицама широм Балкана.
Породице чланова групе Соко би требало да буду и више него поносне на њихову децу, која не само да одржавају и чувају српску традицију у дијаспори, већ се сећају и мисле на њихову браћу и сестре у Србији такође!
Такође, чланови организације Срби за Србе исказују посебну захвалност овој племенитој и талентованој деци из фолклорне групе Соко који су нас пријатно изненадили и обрадовали њиховим гестом.
Срби за Србе Чикаго

Повезане вести

Коментари