Фуца за Србе одржана по четврти пут

Хуманитарни фудбалски турнир Фуца за Србе, традиционално одржан по четврти пут 17. априла на теренима спортског балона Енфилд у организацији Хуманитарне организације Срби за Србе и православног спортског удружења Света Срб и ја. Од котизација и прилога прикупљено је 171.930 динара за помоћ породицама на Косову и Метохији.

Међу 24 пријављена тима, поред екипе Удружења новинара Србије и Уметничке репрезентације, ту су се нашле и негдашње ведете Црвене звезде и Партизама, те су тиме и квалитативно подигли овај хуманитарни турнир на веома висок ниво. Готово да се нису ни ознојили некада врсни мајстори на великом, а сада малом терену, предвођени славним фудбалерима којима није било тешко да заиграју за нечије боље сутра.

Црвено-бели су победили све утакмице, у финалу остварили тријумф од 2:0 над Вуковима и дошли до хуманитарног трофеја. Готово троцифрен број људи је гледао мечеве, многи очекивајући да ће дан након правог дербија доћи и до сусрета ветерана Црвене звезде и Партизана, али црно-бели нису успели да прођу групу. Треће место је припало тиму Сокер који је најпре дошао до изједначења у финишу утакмице, а онда победио на пенале.

Захваљујемо се свим играчима, публици и свима онима који су допринели да четврти хуманитарни турнир Фуца за Србе буде успешно реализован.