Гејмери српских земаља, уједините се!

Крећемо јако офанзивно у реализацију више десетина пројеката у онлајн гејмингу – Гејминг из блока. Група тинејџера је препознала наш рад и труд и жели својим доприносом да заживи ову врсту хуманитарних догађаја. Дана 30. новембра 2021. одржан је први онлајн такмичарски ЦСГО турнир. За пријаву тима било је потребно послати најмање две смс поруке по учеснику на 7763. По истеку датума за пријаве, укупно се пријавило 40 људи, односно укупно 8 тимова, па је послато преко 80 порука на хуманитарни СМС број.

Турнир би почео након што би се 2 тима састала на нашем дисцорд серверу у својим одвојеним гласовним собама у унапред усаглашеном термину. Насумично би се бирала мапа и страна на којој би тимови играли након чега би игра почела. Да би забавили тимове који још нису стигли да играју, турнир би се емитовао на серверу тако да су гледаоци могли да их виде. Пренос би се укључивао сваког дана у 18 часова и тако су стотине људи могли да гледају.

Да би неки тим победио, морао је постићи највећи број победа у једној рунди. Екипе су играле једна против друге све док не дођу до финала где би екипа морала победити 2 од 3 рунде. Атмосфера је била пријатељска, али напета и сви тимови су играли одлично.

Победници:

  1. Минђушари
  2. Flash me long
  3. Домаћини

По завршетку турнира, сви учесници, а и добар део посматрача је изразио жељу да поново учествује. Хвала свима на учешћу и подршци!