Грамата Епархије зворничко-тузланске

Хуманитарна организација Срби за Србе добила је још једно велико признање за досадашњи рад – грамату Епархије зворничко-тузланске као похвалу за спроведене акције помоћи породицама и заједницама на територији те Епархије. Том приликом, у сједишту Епархије у Бијељини, Епископ зворничко-тузлански Господин Фотије примио је делегацију састављену од неколико чланова наше организације из Републике Српске, Србије и Њемачке.

На самом пријему Епископ Фотије је похвалио наш рад, са којим је већ био упознат и којем је свједочио док је био Епископ далматински, скренувши нам пажњу да су дјела милосрђа једна од највећих хришћанских врлина и дужности које је Христос преко апостола оставио потоњим генерацијама.

Такође, крајем прошле године, на инсистирање епископа Фотија на територији Епархије основана је Добротворна организација Епархије зворничко-тузланске „Тројеручица”, па смо на састанку размијенили и идеје о будућој сарадњи двије организације. Помоћ нашој организацији ће највише значити због придобијања информација „са терена” о угроженим породицама и око испоруке помоћи.

Иначе, Епархија зворничко-тузланска је једна од територијално највећих епархија Српске Православне Цркве. Поносни смо на податак да смо само у току 2018. године на територији Епархије помогли седам породица, те Црквеној општини Сребреница донирали средства за куповину комбија за пријевоз дјеце, а укупно испоручена помоћ је износила 106.476,92 КМ.

На крају ћемо још једном јавно исказати велику захвалност свештеницима Јадранку Стојановићу из Модриче и Александру Млађеновићу из Сребренице за спроведене акције помоћи, те се надамо да је ово само почетак наше међусобне сарадње и да ће оваквих акција у годинама које долазе бити све више и више, а на општу добробит породица које живе на територији Епархије.

Како радили, тако нам Бог помогао!