Гугољи из Херцег Новог добили дограђен дом

Након што су чланови Хуманитарне организације Срби за Србе из Црне Горе обишли крајем јула 2017. године седмочлану породицу Гугољ из мјеста Дреновик, у септембру 2018. године радови су успешно завршени а породица усељена у дограђени, опремљени и проширени део свог скромног породичног дома у Херцег Новом у укупној вредности од 14.180 евра.


Чланови породице Гугољ испред свог дома (август 2017. године)

Породицу Гугољ чине самохрани отац Јован и дјеца: Ђорђе (27), Ђорђина (21), Милош (19), Урош (18), Мирослава (15)  и Никола (13). До помоћи наше организације, Гугољи су живели у само 25 квадрата стамбеног простора, притиснути како малим стамбеним простором тако и материјалним потребама.

Захваљујући прикупљеним донација на турнирима “Тројка из блока“ одржаним у току лета 2017. године у Херцег Новом и Котору, радови на доградњи и проширењу њихове куће започети су у новембру исте године када су ископани темељи, санирано клизиште тик иза њихове куће, постављене цеви за довод и одвод воде за купатило и кухињу, постављене електро исталације, изливени темељи, преградни зидови и плафон.

Радови на доградњи и опремању куће су настављени током пролећа и лета 2018. године када су постављени ПВЦ прозори, завршено комплетно малтерисање спољних и унутрашњих зидова, плафона, пробијена врата за везу са постојећим делом куће, постављене плочице, ламинат, санитарије, разведена струја и утичнице до сваке нове просторије у дограђеном делу куће.

Након постављања собних врата и штокова, започели смо са финалним опремањем дома породице Гугољ и набавком новог комбинованог фрижидера и електричног шпорета и припремама за њихово усељење које је почетком септембра коначно и спроведено у дело на велику радост свих укућана.

Хуманитарна организација Срби за Србе упућује велику захвалност донаторима: Борис Кривокапић, Миро Станишић, Вељо Ростовић – Роле Инжињеринг д.о.о., Борис Злоковић – Bomex M, Никола Миловић, Драго Влаовић – Monte imobilija estate, браћа Бокић – Бокић д.о.о., Грбо мнм д.о.о., Вал Гојковић д.о.о. и Вуковић и ортаци д.о.о. који су у виду донације обезбедили један део унутрашњих грађевинских радова, набавку и постављање комплетне столарије као и попусте на материјал који смо куповали.

Рачуни и потврде финансиране помоћи