Х.О. Срби за Србе за народну кухињу на северу Црне Горе!

Хуманитарна организација Срби за Србе са великом радошћу обавештава јавност и своје донаторе да смо после више година поново спровели акцију на северу Црне Горе. Овог пута је помогнута новоотворена народна кухиња у Бијелом Пољу куповином гасног казана за спремање великих количина хране у вредности од 3.500 евра.

Рад ове народне кухиње покренут је уочи Божића 2019. године под окриљем Црквене општине Бијело Поље и њеног управитеља протојереја Дарка Пејића. Носи назив „Милева Војводић” која је била председник Кола српских сестара између два рата и својим радом оставила је дивне успомене у овој општини. Данас се у њој свакодневно прехрањује преко 60 особа.

То је, иначе, друга народна кухиња на подручју Епархије будимљанско-никшићке и четврта у Црној Гори. Преостале три су у Беранама, Подгорици и на Цетињу. Све раде у оквиру Добротворног фонда „Човекољубље”. Подсећамо да смо у 2018. години значајно помогли и народној кухињи у Подгорици.

 

Помоћ наше организације (гасни казан V=150l, херметик) ће пуно значити за народну кухињу и њене кориснике с обзиром да је до сада храна спремана у казану који је трошио доста струје, па је било јако тешко покривати те трошкове из месеца у месец. Оно што нас додатно радује јесте што договорили сарадњу са протојерејем Дарком Пејићем који не само да је намесник за подручје Бијелог Поља и Мојковца, него врло предано и пожртвовано већ годинама ради и на пружању помоћи угроженим породицама у том крају. Надамо се да је ово само прва у низу акција наше организације у Бијелом Пољу и околини која је увек тежила да буде присутна у свим крајевима где живи српски народ.

Позивамо све добре људе широм света да подрже својим донацијама наше будуће активности на северу Црне Горе, као и све акције наше организације пошто је циљ да у овој години поново помогнемо преко 200 породица широм Балкана!

Рачуни и потврде финансиране помоћи