Хајдучке игре из блока полако, али сигурно, постају традиција

Први пут су одржане у јуну 2019. године, а сада, годину дана касније, одржане су и по други пут 14. јуна у Футогу, испред кафане Код Ћолета окупило се више од 150 људи. Нови Сад, Београд, Приједор, Градишка, Вуковар, Бијело Брдо, Осијек људи са свих страна дошли су да се друже, надмећу и оно што је најбитније – помогну вишедетне угрожене породице.

Оборени су сви рекорди, па је тако захваљујући пријатељима Хуманитарне организације Срби за Србе прикупљено 74.000 динара и 20 евра, чак двоструко више у односу на прошлогодишње игре.

Посебну захвалност дугујемо породици Петковић, који су по ко зна који пут показали да су добри домаћини, како на пикадо турнирима, тако и на Хајдучким играма.

Уз гулаш, пите испод сача, крофне, торту, музику и добро расположење свих присутних, овај дан је протекао у одличној атмосфери.

Турнир је отворила Анђела Здравковић која је отпевала песму Црвен Цвете, што је на све присутне оставило веома јак утисак, па је након громогласног аплауза турнир могао да почне.

Надвлачење конопца, бацање камена с рамена и скок у даљ из места ни најспремније такмичаре није оставило равнодушним, већ су се сви добро помучили да дођу до одличја.

Пласман је на крају остао у другом плану, а три првопласиране екипе су

  1. Румунски гимнастичари
  2. Топло Пиво
  3. Грације
  4. Алу ПВЦ Горан који су џентлменски предали треће место

Без спонзора и пријатеља организације ни ове игре не би протекле овако глатко, зато им дугујемо неизмерну захвалност:

  1. Пите испод сача код Стрикана
  2. Месара Ђурђевић
  3. Красива кетеринг
  4. Пекара Шоне Бођани
  5. Владимир Дејанац
  6. Фотограф Јелена Лукић

После поделе медаља и пехара на радост свих заиграло се Ужичко коло!

И на крају, највећу захвалност упућујемо свим људима који су својим присуством увеличали овај догађај, показавши тако подршку за све социјално угрожене српске породице којих је на више десетина хиљада широм Балкана.

До следећег хајдучког састанка, пратите рад Хуманитарне организације Срби за Србе и прикључите се све већем броју људи који подржавају хуманитарне активности!