Хоћемо ли помоћи породици јунака Бована из Вишеграда који је иступао у наше име када је било најтеже?

Хоћемо ли ми помоћи онима који су бранили нас кад је било најтеже? Хоћемо ли позвати 17763 или уплатити средства на број жиро рачуна: 5620128130024158 (НЛБ банка)? Бованима треба да изградимо или купимо кућу за шта би требало да издвоји износ од 60.000 КМ.

У селу Добрун у општини Вишеград живи и вриједнo ради шесточлана породица Бован. У алтернативном смјештају, наду за љепше сутра гаје отац Милан, који је био као војник у одбрамбено-отаџбинском рату – припадник специјалне јединице, мајка Мирјана и њихових четворо дјеце: Срђан (19), Александра (16), Анђела (14) и Јована (11).


Ја сам за ову државу дао све, а она мени ништа. Од људи сам добијао само празна обећања – говори нам отац Милан са помало тужним гласом, али обрадованих очију јер смо његову породицу дошли да обиђемо.

Приликом наше посјете, све чланове и волонтере емотивно je дирнула ова прича, а аутора извјештаја нарочито. Аутор не може да сакрије своје емоције и да покаже само суву професионалност која се од њега очекује. Цијела породица је дивна. Хуманитарна организација Срби за Србе првенствено постоји због дјеце и због омогућавања љепших животних услова за њихово одрастање, али у овој породици најупечатљивија личност је дефинитивно глава породице, отац Милан. Његове лијепе, продорне очи кроз које се види велика и широка душа, а помало чита и разочараност због ситуације у којој се нашао су она неизбрисива успомена која ће да се уреже у сјећању.

Трошна кућа, која само што се не сруши, алтернативни је смјештај који им је дат на коришћење. Зар да дозволимо да једна дивна породица живи у таквим условима? Отац, мајка и ових четворо дивних тинејџера се боре и раде како знају и умију. Отац и мајка нису запослени, али раде у малој башти и пластенику за своје потребе, а уз то држе и кокошке. У башти и пластенику се не може наћи ниједна травчица, што довољно говори о томе колико се вриједно и прецизно ради.

О дјеци није било пуно ријечи, али ако се полази од оне народне да јабука не пада далеко од стабла, нема мјеста страху да они неће израсти у предивне личности. Сви чланови породице су изузетно сусретљиви, комуникативни и срдачни. Имају велику жељу за напретком и да раде за боље сутра. На нама је само да сви помало помогнемо.Бовани заслужују лијепу, условну кућу са свим попратним намјештајем и бијелом техником. Заслужују живот у чврстом и стабилном дому, да би могли даље да граде  и раде за боље сутра.

Драги наши донатори, рачунамо на вас. Када је било најтеже, Милан је подметао своја леђа да заштити слабе и немоћне. Можемо ли ми данас када је њему тешко да помогнемо? Од нас се не тражи да идемо на бојно поље, него само да позовемо хуманитарни број: 17763, уплатимо средства на: 5620128130024158 НЛБ банка (уз напомену за породицу Бован) или одемо на нашу донаторску платформу.

Наша волонтерска екипа у Вишеграду је и више него активна, иза њих је много успјешних догађаја, али околности нам тренутно не дозвољавају организовање истих. У нека љепша времена ће сигурно наши волонтери дати још више енергије, полета и слободног времена како би кроз догађаје помагали породице попут породице Бован, а до тада на нама је да се користимо класичним начинима донирања. Будимо оптимистични и расположени за помоћи јер ћемо имати много дружења и много дивних догађаја. Будимо ту за нашу дјецу, јер они су НАША БУДУЋНОСТ!