Хуманитарни фудбалски турнир у Бановцима

Пријатељи Хуманитарне организације Срби за Србе организовали су фудбалски турнир „Лоптом до среће“ крајем јула и сав приход од 60.000 динара донирали су за помоћ породицама са четворо и више деце у склопу СЗС пројекта „Деца су наша будућност“. У наставку вести преносимо вам извештај организатора турнира.

„Драги људи готов је први хуманитарни турнир у фудбалу у Новим Бановцима ( Бановци – Дунав ) који се одржавао 28.07.2018 год. Могу вам рећи да смо велики успех постигли јучерашњом акцијом и турниром, срце ми је било пуно на крају дана и желео бих овим путем да се захвалим свим играчима, људима, деци, месној заједници Каблар, свима вама који сте један цео дан одвојили да помогнете онима којима је то најпотребније, сви сте доказали да имате велико срце, учинили смо заједно једну јако велику ствар за Бановце и за људе којима је то најпотребније.

У фудбалском такмичењу учествовало је 14 екипа (16 екипа се пријавило, 2 су одустале) из разних крајева околине Нових Бановаца (Земун, Стари Бановци, Батајница, Стара Пазова, Нова Пазова). Победник овог турнира је екипа „Воће Перовић“ мада сви су победници оваквог догађаја, на овом турниру прикупљена су средства у вредности 60.000 дин.

Сви смо ми то скупили и ја вам се још једном у име организације турнира „Лоптом до Среће“ захваљујем од срца што сте овај леп догађај учинили још лепшим! И обећавам вам да ћемо овај догађај претворити у традицију да сва деца одрастају на правим вредностима, јер су деца наше благо. Живи били. Догодине на Каблару.“