08. фебруара 2016.

Хуманитарни пикадо турнир у Чикагу

Хуманитарни пикадо турнир у Чикагу
Чланови Хуманитарне организације СРБИ ЗА СРБЕ из Чикага организовали су 3. фебруара у сали цркве Свети Никола добротворно вече у пикаду, што је уједно било и прво такво такмичење које је изазвало велико интересовање међу нашим пријатељима у Чикагу. Попут пројекта ''Тројке из блока'', циљ хуманитарног пикадо турнира је био окупљање чланова, донатора и пријатеља наше организације да уз дружење и пријатно проведено време прикупе донације за потребе социјално угрожених породица широм Балкана.

 Турнир у пикаду окупио је укупно 30 учесника а најбољи такмичар и победник био је Ивица Лазић из чикашког насеља Лион, а друго место заузео је дванаестогодишњи Михајо Јосиповић из Брукфилда.

Кроз пријаву за учешће на турниру, продају мајица и палачинки као и појединачних донација прикупљено је укупно $718 помоћи. Сви присутни су били и више него задовољни окупљањем, а изражена је и жеља да се сличан турнир организује једном месечно.

 Комбинација спорта и хуманитарног рада засигурно даје сјајне резултате када је у питању прикупљање средстава за потребе помоћи социјално угроженим породицама. Чланови организације СРБИ ЗА СРБЕ из Чикага наставиће да дају свој допринос кроз ове и сличне акције у будућности.

Повезане вести

Коментари