Хуманитарни СЗС викенд у Чикагу

Дугогодишњи пријатељи, волонтери и чланови Хуманитарне организације Срби за Србе из Чикага Милош Живковић и Наталија Јосиповић организовали су 6. новембра ново Палачинка дружење у њиховом дому, у насељу Лејк Форест. Палачинке су као и до сада изузетно укусне, те су гости могли да уживају у кулинарским специјалитетима.

 Окупљање смо поново искористили за представљање досадашњих активности наше организације у Сједињеним Америчким Државама, широм Балкана али и широм света, како би оправдали досадашњу помоћ коју смо добили од наших донатора и волонтера.

 Такође, свим гостима приказан је и филм од 10 година постојања организације Срби за Србе. Милош и Наталија су заједно са свим пријатељима и донаторима прикупили $ 550 донација, а већ се планира и неко ново Палачинка дружење.

Срби у Чикагу већ деценијама организују и узимају учешће у локалним црквеним фолклорним групама. Скоро свака српска црква у широј области Чикага има своје фолклорно друштво. Сва друштва се током зимске сезоне окупе на Фестивалу фолклора где се стотине Срба окупља како би уживали у наступима њихове деце у традиционалном фолклорном плесу и српској култури.

Овогодишњи домаћин Фестивала који се одржао 5. новембра у хали манастира Грачаница било је Фолклорно друштво Опленац из цркве Св. Јована Крститеља из Белвуда. Опленац је упутио позив и представницима Хуманитарне организације Срби за Србе из Чикага да својим присуством упознају госте Фестивала са својим хуманитарним радом и активностима које спроводе за помоћ социјално угроженим породицама широм Балкана.

Захваљујући људима добре воље, прикупљено је $ 140 донација током одржавања Фестивала. Неизмерно смо захвални домаћинима на помоћи и поверењу, као и на добродошлици. Надамо се да ћемо и у будућности бити у прилици да заједничким снагама допринесемо бољитку нашег народа у отаџбини.