Хуманитарни турнир у баскету одржан у Новом Саду

У четвртак 27. октобра у просторијама Факултета Спорта и Физичког васпитања тачније у великој спортској сали, студентски парламент ФСФВ-а организовао је хуманитарни турнир у баскету 3×3, под називом Баскет из блока где су сва прикупљена средства уплаћена на рачун Хуманитарне организације Срби за Србе за помоћ породици Минић из Врмџе.

Захваљујући спонзорима, донаторима, котизацијама и појединачним донацијама прикупљено је 91.700 динара за помоћ породици Минић. Породицу Минић чине три малишана са оцем инвалидом, баком и деком и без мајке која их је напустила, живе у тешким условима, нарочито деци за одрастање, али то их не спречава да задрже осмех на лицу.

Сам Факултет који је радо домаћин оваквим манифестацијама је студенте дочекао раширених руку и уступио им салу, техничке услове и реквизите које има и које су потребне за само организовање турнира.Турнир је био отворен како свима на нивоу универзитета тако и ван њега, сви који су хтели да учествују били су добродошли.

Баскет из блока одржавао у мушкој конкуренцији са 30 екипа и у женској конкуренцији са 7 екипа. Дивна атмосфера и енергија који су студенти са ДИФ-а стварали самим дружењем и навијањем као и спортским духом и игром привукла је све пролазнике, запослене и остале студенте који су у дану циркурисали кроз установу.

Победнице:

  1. 3pts
  2. G-unit
  3. 333

Победници:

  1. Луке, Аљоша, Сергеј
  2. Е-рециклажа
  3. Ранко Жеравица

Захваљујемо се спонзорима, донаторима, техничким спонзорима, али и медијској подршци:

Велика захвалност и Студентском парламенту ФСФВ, свим учесницима и гостима који су подржали хуманитарни турнир у Новом Саду.