Хуманитарно дружење у Катару

9. jула 2018 године, надахнути, инспирисани и вођени идејом и радом Хуманитарне организације Срби за Србе, тројица другара са тренутним пребивалиштем у Дохи, Катару су решила да својим ентузијазмом, залагањем и енергијом помогну у прикупљању средстава за помоћ угроженим српским породицама. Са тим циљем је оформљена хуманитарна група „Срби у Катару”.

17. јула 2018 године, по први пут је организовано хуманитарно окупљање Срба у Катару. Идеја првог окупљања је била да се Срби у Катару упознају и друже, и да им се представи идеја и замисао рада ове добротворне организације. Присуствовало је свега десетак људи и прикупљено је, ван очекивања, 450 € (1,900.00 Катарских Ријала у противредности).

Овим путем се захваљујемо свим људима који су подржали прво окупљање својим присуством и донацијама. Следеће окупљање је планирано ускоро, где се очекује већи број људи, с обзиром на број порука у којима је истакнута подрска нашој скромној групи. Самим тим се надамо да ће и износ донације бити пропорцијално већи.

За крај, посебно хвала свима у Хуманитарној организацији Срби за Србе, који су нас својом енергијом, визијом, идејом и несебичним радом инспирисали да покренемо прикупљање донација у Катару, са надом да ћемо постати велики донатори у скоријој будућности.