16. јуна 2016.

Хуманитарно дружење у Немачкој

Хуманитарно дружење у Немачкој
У суботу, 11.06.2016. у Аугсбургу је одржано „2. фолклорно вече Дрине“ чији је домаћин био КУД Дрина из Аугсбурга. Гости који су дошли да уживају у песмама и играма млађих и старијих фолклораша испунили су халу до последњег места. Редом су наступала деца на бини и показала својим корацима и гласовима да српска дијаспора није заборавила своје обичаје и корене. КУД „Југос“ и СКУ „Растко“ из Минхена, СКУ „Свилен конац“ из Инголштата, СКУД „Младост“ из Розенхајма, КУД „Свети Сава“ као и домаћин  КУД „Дрина“ из Аугсбурга својим наступима допринели су богатом програму те вечери.

Хуманитарна организација Срби за Срби је такође имала част да присуствује на прослави. Обезбеђено нам је место у хали где смо поставили наше флајере, заставе и донаторску кутију. Мало по мало су нам људи прилазили и тражили разговор са нама. Било је и познатих лица које смо имали прилику упознати са ранијих прослава.

Након првих плашљивих корака ка нама све више деце нам је прилазило и заинтересовано посматрало штанд са разним сувенирима. Вредно су нам помагали да надувамо балоне и правилно поредамо мајице и заузврат тражили балоне да би се играли. Атмосфера је била одлична, искрени осмеси, топле речи, подршка за наш рад, тако је текло цело вече.

Те вечери смо скупили 602 € донација. Хвала свим добрим људима који су то вече донирали новац као и деци која су нам помагала и својим осмесима и речима које само деца могу да креирају улепшају наш боравак. И велико хвала свим члановима КУД „Дрина“ на позиву, гостопримству и дружењу учинивши тако вече заиста прелепим.

Деца су наша будућност!  

Повезане вести

Коментари