20. маја 2016.

Хуманитарно вече „Деца за децу" у САД-у

Хуманитарно вече „Деца за децу
Чланови Хуманитарне организације СРБИ ЗА СРБЕ из Чикага организовали су 7. маја 2016. године по први пут хуманитарно фоклорно вече под називом ''Деца за децу''. Овај свечани скуп се одржао у манастиру Нова Грачаница, који се налази у предграђу Чикага. Комплетан догађај је био предвиђен за извођење дечијих фолклорних група а све у циљу прикупљања донација за угрожену српску децу широм Балкана. Поред сјајних фолклорних извођења и традиционалне музике, сви гости су уживали у домаћој кухињи и пријатном дружењу.

 Петко Петровић, председник организације СРБИ ЗА СРБЕ у САД

 Фолклорне групе које су узеле учешће:

  • ФГ ''Опленац'' (Св. Јован, Bellwood, IL)
  • ФГ ''Авала'' (Св. Стефан, Чикаго)
  • ФГ ''Моравац'' (Св. Никола, Brookfield, IL)
  • ФГ ''Грачаница'' (Нова Грачаница, Third lake, IL)
Фолклорне групе су чиниле ''мале'' групе деце узраста 4-7 година, и ''велике'' групе деце узраста 13-17 година.

Поред дечијих фолклорнихи група, сви гости били су почаствовани сјајним извођењем етно певачице Сандре Глишић, која је у свом аранжману изводила песме попут ''Црвен цвете'', ''Суза Косова'' и ''Уснила је дубок санак''. Све фолклорне групе су добиле захвалнице испред наше организације за учешће у овој хуманитарној акцији.

 Представници Хуманитарне организације СРБИ ЗА СРБЕ у Чикагу

Деца, заједно са својим родитељима и пријатељима организације успели су да прикупе $3,500 донација за помоћ угроженим српским породицама, а пре свега деци, широм Балкана.

Велику захвалност дугујемо свим учесницима, као и волонтерима наше организације који су помогли да читав догађај буде организован беспрекорно. СРБИ ЗА СРБЕ ЧИКАГО

Повезане вести

Коментари