Иако срца и цвеће красе дом породице Младеновић из Текије, најлепши украс су њихове ћерке!

Породица Младеновић из Текије крај Кладова, дуги низ година покушава да нађе начин да уреди свој дом. Иако живе као подстанари, жеља да оплемене простор и среде га за своје четири ћерке никад није доведена у питање.

Живели смо као подстанари, пре него што нам је Општина Кладово уступила половину куће на коришћење. Сада смо потписали други уговор у трајању од три године. Када смо дошли овде све је било у катастрофалном стању јер је објекат оштећен током великих поплава 2014. године. Пошто сам намајсторичав и знам доста послова да радим, успео сам колико сам могао да средим и сада су услови живота много бољи – упознаје нас са ситуацијом отац Дејан.

Иако многобројна срца и цвеће красе дом породице Младеновић најлепши украс су њихове ћерке: Александра (21), Јована (13), Анђела (10) и Јана (9). Најстарија ћерка је студент Учитељског факултета у Неготину, па у тренутку нашег доласка није била код куће. Насмејане девојчице које су нас дочекале похвалиле су се да су одлични ђаци, а најмлађа Јана нам је посебно нагласила шта она сматра великим успехом:

Ја садим поврће. Имам пасуљ!

Дејан ради на хидроелектрани Ђердап I као машинац, док је мајка Гордана домаћица али се повремено бави израдом декупажа. Од примања имају и дечији додатак за три девојчице. У башти узгајају поврће за своје потребе.

Нажалост, доста новца нам је требало да реновирамо кућу, па имамо чак три кредита која отплаћујемо – рекла нам је мајка Гордана.

Како су истакли, од помоћи би им значила столарија, двосед/тросед на развлачење, фрижидер, два ормара, материјал за изолацију и репроматеријал за декупаж.

Активно сам се бавио спортом, посебно сам волео веслање кајаком. Нажалост, Анђела се током играња са децом повредила, тачније, пробола је дебело црево. Од стреса сам добио шећер и све је кренуло на другу страну што се тиче мог здравственог стања. Без обзира на све, не предајем се. Борим се за своју децу – додао је отац Дејан.

Хуманитарна организација Срби за Србе позива донаторе да нам се прикључе у великој акцији помоћи породици Младеновић!