Ибрићима уручена вредна помоћ

Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе у априлу су обишли породицу Ибрић из Поповца крај Параћина како би се упознали у каквим условима живи та вишедетна српска породица. Као и много пута до сада, ситуација је била веома тешка и само заједничком акцијом свих нас могао је да буде решен барем део проблема са којима се Ибрићи свакодневно суочавају.

Отац Бојан и мајка Биљана имају седморо деце: Јелену (16), Јована (15), Александра (13), Бојану (11), Александру (9), као и ћерке Јовану и Јасмину које су се већ удале и основале своје породице. Ибрићи живе у кући коју им је доделио центар за социјални рад и која је јако лоше изолована и у којој је влага постала нормална појава.

Један од два кревета на спрат за децу породице Ибрић

 

Када дође зима сва деца и родитељи спавају у једној соби, јер немају довољно средстава да купе довољно огрева да загревају све просторије. Можете да замислите колико је тесно када њих седморо оду на спавање.

Александар, Александра и Бојана поред новог шпорета на дрва

 

Да су барем кревети на којима су спавали били добри, па би некако и било лакше, али и они су били стари и пропали и било је потребно набавити нове лежајеве како би родитељи и деца могли барем удобно да спавају.

Други кревет на спрат за најмлађе Ибриће

 

Ситуација није била ништа боља ни у кухињи – ствари дотрајале и спремне за замену. Ибрићи живе од надница које тата Бојан заради по селу, па је замолио да му се купи моторна тестера, како би га још више људи звало да им обавља послове и тако заради више новца за своју породицу.

 


Јелена, Александар, Александра, Јован и Бојана са новом моторном тестером којом ће тата Бојан остваривати додатне приходе

 

Такође, породица у оквиру свог домаћинства има просторије у којима могу да се држе животиње, па су скромни Ибрићи питали да ли могу да им се набаве свиње или кокошке како би производили храну за своје потребе.


Комбиновани фрижидер за породицу Ибрић


Ормари ће много помоћи свим укућанима

 

План за пружање помоћи Ибрићима је брзо направљен и након ваших бројних донација, као и сјајног турнира Тројка из блока у Параћину, кренуло се у његову реализацију. За Ибриће су купљени кревети, ормари, моторна тестера, супрасна крмача, комбиновани фрижидер и шпорет на дрва у вредности од 189.638 динара.

 


Супрасна крмача купљена је породици Ибрић
Чланови породице Ибрић испред свог дома

Ибрићи сада имају добру основу да крену напред и убудуће сами решавају своје проблеме, а то су им омогућиле ваше донације! Србија, као и земље у окружењу, пуне су српских вишедетних породица баш као што су Ибрићи, које чекају на вашу помоћ!

РАЧУНИ И ПОТВРДЕ ОД КУПЉЕНЕ ПОМОЋИ ЗА ПОРОДИЦУ ИБРИЋ КОД ПАРАЋИНА