„Имао сам аманет од деде да наставим његовим стопама” – у дому Мијовића дочекало нас је седморо деце!

На југозападу Србије, у централном делу општине Прибој, на заравни изнад десне стране обале реке Лим, налази се једно од значајнијих бањских термоминералних лежишта. Прибојска бања, са нешто мање од 3.000 становника поред својих лепота, може да се похвали и једним домом који је пун деце!


Седам бисера – Маја (13), Милисав (12), Сузана (10), Невена (7), Милица (5), Лазар (3) и Стоја (2) живе са својим родитељима Миломиром и Иваном у старој кући, у којој су функционалне само две просторије, док је једна просторија у бетону и блоку. Појава влаге, проблеми са плафоном и кровом, као и недовршено купатило додатно компликују веома тешку ситуацију.


Кроз живот сам се доста мучио, осетио сам немаштину и глад и све време се трудим да деца не осете тугу и немаштину. Радим у ЈП Топлана Прибој за 35.000 динара и то је једино што имамо од прихода. Живимо овде пет година, подигао сам тада кредит да купимо намештај, средимо кућу, али нисам имао за више. Када бисмо завршили плочу, могао бих да направим деци просторију да имају где да живе – рекао нам је на почетку разговора отац Миломир.

Дечија граја и насмејана лица дечака и девојчица која су изашла да се играју, показују нам да су родитељи пожртвовани у чувању и васпитавању деце и да љубави не мањка.


Супруга и ја смо се договорили да имамо велику породицу. Знате, то ми је аманет од деде, да наставим његовим стопама. Највећа утеха и душевни мир су нам деца. Супруга је трудна, па се надамо да ћемо за два месеца добити и осмо дете – гласом пуним поноса говори нам отац.

Хуманитарна организација Срби за Србе планира да породици помогне у aдаптирању купатила, сређивању и проширењу стамбеног простора као и у другим радовима како би породици обезбедила нормалне услове за живот.


Хвала вам што сте дошли. Знам да има много тежих случајева од мене, али ја са седморо деце гурам, да изгурам и нећу се предати! – на крају разговора нам поручује домаћин.

Позивамо све донаторе да нам се придруже и у овој акцији како би и дом породице Мијовић постао нова задужбина свих племенитих људи.