Испоручен трактор за породицу Јојић код Ариља

Брда, шуме, зеленило, Мали и Велики Рзав посебан крајолик у којем смо имали прилику да поново уживамо када смо се упутили ка прелепом селу Радошево, на путу између Ариља и Сирогојна.

За разлику од прве посете када смо били изненађени гостољубивошћу и топлином са којом нас је дочекала породица Јојић, овога пута, били смо спремни на домаћински пријем. Породица нас је дочекала богатија за још једног члана, јер се мајка Наташа породила на Ивањдан и донела на свет Ивана.

Најмлађи Јојићи током прве посете

Подсетимо, породицу чине и Данило (4), Давид (10), Урош (11), Милош (14) и њихов отац Дарко. Баве се претежно пољопривредом, обрађују око шест хектара, што шума, што обрадиве површине. У башти саде кромпир, пасуља и свега помало да се прехране. Од животиња имају две краве, 15 оваца, једну крмачу и кокошке.

Од механизације су имали само мотокултиватор и косачицу па им је највише значио трактор, који им је Хуманитарна организација Срби за Србе са својим донаторима обезбедила! Укупна вредност помоћи износи 448.400 динара. Посебну захвалност дугујемо волонтерима у Ариљу који су почетком године организовали Пикадо из блока. Нажалост, због целокупне ситуације Тројка из блока у овом граду је отказана, али то није спречило волонтере да на друге начине обезбеде значајна средства како би се породица помогла.

Током ваше прве посете сам напоменуо да би нам трактор био од највеће помоћи. Веома смо захвални свим људима доброг срца који су нам омогућили да брже и ефикасније обрађујемо своју земљу али и да додатно приходујемо обрађујући земљу другим људима – рекао нам је отац Дарко.

Хуманитарна организација Срби за Србе захваљује се свим донаторима на још једном успешно завршеном пројекту. Божићна акција наше организације, у којој планирамо да помогнемо преко педесет угрожених породица, почиње почетком децембра. Позивамо све људе племенитог срца да нам се прикључе, како бисмо обрадовали све оне који стрпљиво чекају на нашу посету и помоћ.

Рачуни и потврде финансиране помоћи