Испоручена помоћ за Љиљкове

Хуманитарна организација Срби за Србе у сарадњи са нашом организацијом из САД-а, спровела је први део велике акције помоћи једанаесточланој породици Љиљак из села Неузина код Зрењанина. Ова породица је 1995. године протерана у акцији “Олуја“ из српске Крајине, и након неколико тешких година избегличког живота на Косову и Метохији коначно је пронашла свој дом у овом малом банатском селу. Представници наше организације из Београда и Новог сада обишли су породицу Љиљак крајем марта.

Помоћ коју је наша организација обезбедила породици Љиљак састоји се од:

  • фрижидер
  • ашпорта на дрва
  • електричног шпорета
  • замрзивача

Укупна вредност ове помоћи износила је 80.496 дин.

Ово је уједно био и први део помоћи који смо обезбедили за породицу Љиљак. Током посете и у разговору са оцем Славком и осталом раздраганом дечицом договорили смо да ћемо у предстојећем периоду помоћи њихово домаћинство са основним потребштинама сваког покућства – столице, плакари, кревети… Такође, пошто је ова породица јако вредна и радна, потрудићемо се да помогнемо финансијски у доградњи штале и постављању пластеника који би се за почетак простирао у дворишту њиховог домаћинства.

Најмлађе чланове породице Љиљак наши чланови из Новог Сада обрадовали су са књигама за децу Православне тематике којима су се јако обрадовали.

Уз поздраве и обећање да ћемо ускоро поново доћи са новим поклонима и помоћи пре свега за најмлађе чланове ове велике српске породице, поздрављамо се и крећемо пут Новог Сада и Београда, задовољни са акцијом коју смо спровели и спокојни за будућност породице Љиљак.

ДЕЦА СУ НАША БУДУЋНОСТ!

 

Рачуни и потврде финансиране помоћи