Испоручена помоћ за породицу Газиводе

Хуманитарна организација Срби за Србе из Црне Горе испоручила је почетком септембра вриједну хуманитарну помоћ за петочлану породицу Газивода из мјеста „Жабљак Црнојевића“ у Подгорици у виду угаоне гарнитуре, плакара, кухиње, уџбеника и школског прибора у вриједности од 733 €. Породицу чине мајка Оливера Орбовић (невјенчана Газивода) која је након смрти супруга Предрага остала удовица, и кћерке Николина (12), Милица (10), Анастасија (7), Анђела (3).

Породица Газивода добила је нову угаону гарнитуру а школарци – школски прибор.

После смрти оца и супруга Предрага, Оливера са ћеркама живи у њиховој породичној кући од супругове пензије која износи 120 €. Од повремених послова Оливера повремено чисти станове у Подгорици и тиме обезбеђује додатна минимална средства за њихову породицу. Део средстава за помоћ породици Газивода обезбеђен је на турнирима Тројка из блока који су одржани у Котору и Херцег Новом.

Породица Газиводе је јавности Црне Горе позната од раније. Хуманитарна телевизијска емисија „Дневница“ је за њих већ у прошлости сакупљала и допремила помоћ уз помоћ организације Банка Хране из Подгорице и Митрополије Црногорско приморске.

Организација Срби за Србе из Црне Горе помогла је породицу набавком нових кухињских елемената и плакара за дјецу.

Проблеми са којим се суочава мајка је превоз дјеце до школе у Подгорици (трошак од око 50 € мјесечно) и хронични недостатак хране. Надамо се да ће помоћ наше организација макар мало окашати свакодневну бору самохране мајке Оливере да самостално изведе на прави животни пут своје четири кћерке.

РАЧУНИ ОД КУПЉЕНЕ ПОМОЋИ ЗА ПОРОДИЦУ ГАЗИВОДА ИЗ ПОДГОРИЦЕ