Изграђена кућа за Вулиће у Остружници

Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ успешно је привела крају још један од својих великих пројекатаизградњу куће за осмочлану породицу Вулић из Остружнице! Породицу Вулић чине родитељи Небојша и Сузана, њихова деца Данило (15), Дејан (12), Ксенија (9), Сава (7) и најмлађа Марија (3), а са њима у домаћинству живе и Небојшини родитељи. Пројекат изградње куће започет је средином 2012. године а успешно завршен на Божић 2015. године. Укупна вредност купљеног материјала и трошкова радника износио је 13.620 евра.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Srbija/2015/Vulici/vulici9.jpg

Небојша Вулић започео у свом дворишту изградњу породичне куће давне 2003. године и успео да уз помоћ пријатеља избетонира темељ и подигне зидове до плоче. Даље од тога није успео да ради, како због недостатка средстава, тако и због повећања породице.

У мају 2012. године, представници организације СРБИ ЗА СРБЕ први пут посећују Вулиће где на лицу места увиђају теше животне услове у којима ова велика породица живи. Због лошег лима на крову, вода је проналазила начине да продрде дубље у кућу и временом утиче на благо померање зидова и честим кваровима на електричним инсталацијама. Након достављене помоћи у и виду кревета на спрат и пвц прозора за дечију собу, организација прави прве планове са породицом око помоћи у набавци материјала за наставак изградње нове породичне куће.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Srbija/2014/vulic/7.jpg

Током јесени 2012. кренули су први радови на наставку изградње породичне куће. Организација је обезбеђивала неопходан материјал, док је отац Небојша заједно са својим пријатељима радио на изградњи куће.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Srbija/2014/vulic/8.jpgИзграђено прво купатило у априлу 2014. у склопу пројекта “Тројка из блока“

Током 2013. и 2014. године постављене су водоводне и електричне инсталације кроз целу кућу, малтерисани зидови, постављени прозори и врата, изграђен читав спрат, постављен кров, изолација, пвц подне облоге, плочице и санитарије за два купатила, спроведен систем за грејање на чврсто гориво и обављени други неопходни радови на самој кући.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Srbija/2015/Vulici/vulici6.jpghttps://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Srbija/2015/Vulici/vulici2.jpg

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Srbija/2015/Vulici/vulici5.jpg

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Srbija/2015/Vulici/vulici4.jpg

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Srbija/2015/Vulici/vulici3.jpg

Такође, истичемо и велику помоћ коју су Вулићи добијали од својих комшија, пријатеља и рођака како у грађевинском материјалу, прозорима и вратима, тако и у помоћи што се тиче обављања самих физичких радова.

 Изглед куће породице Вулић у априлу 2013. године

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Srbija/2015/Vulici/vulici7.jpg

Породица Вулић ће на пролеће добити још једног члана своје породице и након порођаја свечано се уселити у свој нови дом. До тада преостаје велики посао на пресељењу ствари, дечијих соба, кревета, постављању плакара и другог неопходног намештаја.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Srbija/2015/Vulici/vulici1.jpg

Са незмерном радошћу можемо да прогласимо још један велики пројекат организације СРБИ ЗА СРБЕ успешно завршеним, захваљујући пре свега на константној подршци бројних донатора из Србије, региона али и широм света. У име породице Вулић шаљемо свима једно велико ХВАЛА.

Рачуни и потврде финансиране помоћи