Изграђено купатило за породицу Дањек

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе из Новог Сада обишли су породицу Дањек из Равног Села где смо успешно завршили изградњу купатила у оквиру акције “Тројка из блока“. Срби за Србе већ дуже време помажу породицу Дањек тако да је после низа помоћи дошао на ред и санитарни чвор. Искористили смо прилику да због практичних решења мајстора и чланова организације израдимо довод воде, кухињу, купатило, уземљење у кући, одводну мрежу и септичку јаму. Купатило је доста пространо и практично, а пре свега лако за одржавање. Плански је остављено још место за веш машину која ће надамо се у скоријој будућности красити ново купатило.

 Представник Срби за Србе у Новом Саду Ненад Муждека у провери радоваКућа није поседовала уземљење те због бојлера нисмо желели било кога излагати опасности па смо решили тај проблем у току радова купивши материјал који је мајстор уградио, на зид купатила направили смо кухињицу где смо извели воду и поставили плочице и славину, одводна канализација до септичке јаме је дугачка десетак метара где је ископана и озидана септичка јама дубока 2,5 м и широка 3м по слободној процени довољно да се не напуни за 15 година. Мало материјала у виду цигле и песка којег  је остало биће утрошено на нови димљак који ће се озидати поред нове кухиње где ће се зими ложити тако кувати, а и заштити новоиграђену кухињу и купатило од смрзавања.  У току обиласка и разговора Дањекови нису крили одушевљење обимним радовима који су изведени и стварима о којима су до скоро маштали, а које просечан човек подразумева већ преко 40 година. На крају правимо заједничку фотографију са породицом Дањек, али и са малим комшијама који су дошли да нас упознају. Поздрављамо се и крећемо у нове акције! Како су текли радови на изградњи купатила, кухиње и пратећих сегмената око куће погледајте у нашој малој ретроспективи као и фото галерији:                         

Позивамо све Србе и добре људе широм света да подрже пројекат наше организације “ТРОЈКА ИЗ БЛОКА“ и донирају у складу са својим могућностима како би до краја године успели да изградимо укупно 10 купатила за социјално угрожене породице широм Србије.

Рачуни и потврде финансиране помоћи