Изградимо дом Павловићима!

Хуманитарна организација Срби за Србе покреће свеопшту акцију за помоћ породици Павловић из Р. Српске да заврши изградњу своје породичне куће. Такође, овом акцијом желимо да алармирамо јавност а поготову све државне структуре Р. Српске и Србије како би се борци и хероји српског народа који су се борили у отаџбинским ратовима 90тих година прошлог века оставили своје да би бранили друге српске породице од прогона и покоља и њихова огњишта. Многи од њих су и положили своје животе за релативну слободу коју данас ужива део српског народа, док преживели борци данас бивају заборављени и одбачени од српства.

 Породица Павловић живи у селу Обудовац, општина Шамац, у Републици Српској. Отац Жељко и мајка Митра имају четворо деце: Владо, Александар, Ружица и Ратка. Жељко има статус војног лица након што је провео четири године у отаџбинском рату од 1991 до 1995 године. Тренутно, родитељи нису запослени а Жељку због одуговлачења административног посла у Бања Луци није решен статус борачке пензије. Такође, пре две године подвргнут је операцији која га и даље спречава да нормално живи. Једини сигуран месечни приход је дечији додатак од 190 КМ (95 евра).

Павловићи живе у недовршеној кући, без зидне и подне инсталације, са привременим кровом који прокишњава. Струја је импровизовано спроведена кроз кућу. Услови живота једног бившег борца за српски народ, његове супруге а пре свега њихове четворо деце је крајње непримерена.

На жалост, могућности наше организације су јако мале како би помогли многим борачким породицама широм Балкана који су од хероја данас постали маргинализован и одбачен слој друштва. Овом приликом покрећемо прву у низу акција наше организације за помоћ борачким породицама – изградимо дом породици Павловић!

За почетак, најнеопходније ће бити покрити садашњи кров плочом за горњи спрат куће, средити електричне, зидне и подне инсталације. Наша организација у сарадњи са општином Шамац издовјиће ургентна средства како би се макар започели радови на кући. Укупна потребна средства за комплетан довршетак куће су у висини од 17.000 евра. Овај апел помоћи породици Павловић упућујемо јавно (а касније и у званичној форми) највишим институцијама власти Републике Српске, Републике Србије, борачким организацијама и удружењима, хуманитарним организацијама, Српској Православној Цркви и читавом Српском народу, како на Балкану тако и широм света, као и наравно другим братским и пријатељским народима. Позивамо вас да донације и сву прикупљену помоћ за изградњу куће породице Павловић директно упутите на њихове банкарске рачуне.

СРБИ ЗА СРБЕ – ИЗГРАДИМО ДОМ ПАВЛОВИЋИМА!