Изградња купатила за Димитријевиће

У склопу пројекта “Тројка из блока“ који за циљ има изградњу 10 купатила за социјално угрожене породице у Србији, Хуманитарна организација Срби за Србе кренула је у реализацију. Дванаесточланој породици Димитријевић из села Јасеново у Рашкој области приводе се крају радови на изградњи купатила. Предходно обезбеђен материјал у вредности од 212.283 динара биће ускоро уграђен у ново купатило, које ће заменити досадашње дрвено корито у којем су се купала бројна деца ове породице.

 Да потсетимо, породицу Димитријевић чине отац Млађен, мајка Јованка и њихово десеторо деце Предраг (26 године), Јованка (25 године), Божидар (23 година), Дарко (20 година), Весна (19 година), Бојана (18 година), Снежана (17 година), Славица (14 година), Боривоје (13 година) и Новица (6 године). Родитељи нису запослени. Породицу издржава најстарији син Предраг који сезонски ради у пилани. Најстарија кћерка им је удата.

Највећи проблем породици је до сада представљала вода коју нисмо имали у кући, а што ће бити успешно решено изградњом купатила и предходно обезбеђе пумпе за воду од стране наше организације. Породица је примала дечији додатак за прва четири детета, али пошто они сада имају више од 18 година изгубили су право да надаље примају ту врсту социјалне помоћи.

Штала коју су имали је урушена 2003. па најстарији син планира да је обнови али још увек без већих средстава.

Радови на изградњи купатила се очекују да буду готови у наредних месец дана уколико временске прилике то дозволе.

ДЕЦА СУ НАША БУДУЋНОСТ!