Јакићима из Ваљева овце на дар

Хуманитарна организација Срби за Србе помогла је породицу самохраног оца Милета Јакића, који са троје деце живи у селу Котешница крај Ваљева, куповином 10 оваца. Приликом прве посете, представници организације упознали су овог храброг човека који се, упркос многим недаћама, са много оптимизма бори за боље сутра за своју децу.

Није лак живот у руралним крајевима, чак ни када су оба родитеља у кући, а посебно је тешко када се један родитељ сам бори кроз живот.

Милета живот није мазио, али успео је да децу изведе на прави пут: Снежана (17) иде у школу у Ваљеву, а Станоје (14) и Милена (11) одрастају уз пуно очеве љубави и подршке, иду у школу и помажу око кућних послова колико могу.

Приликом наше прве посете, Миле је тражио помоћ у материјалу како би извео неке радове на старој породичној кући. Пошто је изузетно сналажљив човек, у међувремену је набавио материјал, па је његова жеља била да му се набави 10 уматичених оваца, које би појачале њихово породично благо.

Ове овце праве велику разлику на тржишту и представљају велики напредак за свако домаћинство зато што су најквалитетније за расплод и развијање стада. Помоћ у виду 10 оваца укупне вредности је 183.000 дин. је стигла у дом Јакића захваљујући нашим саборцима и донаторима из целог света, и овом приликом им се од срца захваљујемо у име Милета и његово троје деце!

ПОТВРДА О КУПЉЕНИМ УМАТИЧЕНИМ ОВЦАМА ЗА ЈАКИЋЕ