Још једно успешно палачинка и котлић дружење у Берлину!

Недеља, 20. октобар био је још један успешан дан за немачки огранак организације Срби за Србе. Још једно хуманитарно палачинка и котлић дружење организовано је у Цркви Светог Василија Острошког на Темпелхофу.

Припреме за овај догађај кренуле су неколико дана пре планираног догађаја, где су вредне даме спремале смесу за палачинке и секле састојке за гулаш, док је мушки део екипе постављао столове и столице.

Свако је имао задужење, од најмлађих до најстаријих, тако да је организација самог догађаја била на врхунском нивоу. У 12 сати, одмах након литургије, почело је још једно дружење у Берлину!

Хуманитарно дружење одржавало се у црквеном дворишту и делимично у црквеној просторији, јер је већина хтела да ужива напољу у сунчевим зрацима и последњим данима када је још увек лепо јесење време.

Све је наговештавало да ће се људи лепо дружити, што се касније и обистинило. Људи су се упознавали, интересовање да се сазна мало више о хуманитарној организацији је расло, тако да су готово сви подржали ову акцију и понудили се да на некој од наредних акција и они буду волонтери.

Велики број волонтера највише је допринео да ово дружење остане свим присутнима у дугом сећању, а поменућемо неке од њих: Игор, Лука, Аурорa, Николина и Милијана Врачевић, Горица Николић, Даница Матокановић, Весна Бегић,  Јагода и Миљана Ђурић, Магдалена и Марко Тројановић, Маријана и Сара Ранкић, Славица Секулић, Драган Папић, Катарина Зилес, Ђурђина Миловановић, Цено Милојев и Филип Мијатовић. Из Београда нам се придружио и Блажо из култне групе Београдски Синдикат, који је својим присуством подржао овај догађај.

Да је ова хуманитарна акција била успешна говори и податак да се тог дана прикупило укупно 1.534 евра донација. Захваљујемо се о. Драгану Секулићу који нам је уступио црквени простор за одржавање овог хуманитарног догађаја.

Хуманитарна организација Срби за Србе захваљује се свим волонтерима и учесницима догађаја, који су још једном показали да наши људи у Берлину имају велику жељу да помажу онима којима је помоћ најпотребнија.