Јубиларни 10. Српски фестивал у Сиднеју!

Прва недеља по Васкрсу, 22. и 23. априла одржан је Српски фестивал у Сиднеју где су учествовале многе фолклорне групе из целе Аустралије. Посетиоцу су имали прилику да уживају у укусној домаћој храни и многим другим апсектима српских обичаја, историје и културе.

Волонтери хуманитарне организација Срби за Србе су исто имали прилику да представе свој хуманитарни рад у склопу фестивала и скупљају донације. Како и налаже наша Света православна вера, чинити добро да вам не досади и чинити хришћанске врлине милосрђа и благости дошле су до изражаја и показала се добра воља, добрих људи и њихове хришћанске врлине и на делу. Наиме, посетоци фестивала су показали своју несебичност и овом приликом је скупљено 2.321,7 долара хуманитарне помоћи која ће бити искоришћена за помоћ вишечланих породица широм Балкана.

Хуманитарна Организација Срби за Србе, захваљује се свим људима, који су показали своју несебичност и допринели повратку радости, осмеха на лицу, озаренисти и среће деци из угрожених породица. Посебна захвалност за организаторе фестивала и Српском Православном Удружењу Младих (SOYA – Serbian Orthodox Youth Association), који су омогућили учествовање нашој
организацији на фестивалу. Овом приликом се исто захваљујемо и Удружењу Српских Уметника (Serbian Artist) који су на фестивалу за њиховим штандом скупили 105 долара помоћи и проследили нашој организацији. Даље се захваљујемо сестрама Љиљани Травици и Нади Калањ које су донирале наруквице и ручно рађене плишане играчке које су наши волонтери делили, за узврат, онима који су донирали овом приликом. У исто време се захваљујемо сестри Босиљки Никић која је донирала поклон картицу у вредности од 100 долара да се искористи на фестивалу у сврхе скупљања помоћи.

Горе наведена поклон картица је додељена као награда донатору који је извучен из жреба. Сви они који су донирали преко онлајн платформе за време фестивала са напоменом српски фестивал ушли су у жреб за поклон картицу која је на крају припала Нади Марић.

Срби за Србе се надају и будућој сарадњи са Српским Православним Удружењем Младих (SOYA – Serbian Orthodox Youth Association) у сврхе помагања што већег броја српских социјално угрожених малишана у матици.