Кад срећа покуца на врата… НОВОГ ДОМА! За Драгићевиће бољи дани коначно стигли!

Плафон који отпада, испуцали зидови, столарија која је потпуно пропала… слика је која се никада више неће вратити када је у питању породица Драгићевић из Буђановца! Срећа, која им је толико пута изостала у животу, коначно је закуцала и на врата породице Драгићевић и испунила њихов нови дом!

Сазнавши за њихову тешку причу, током наше прве посете, имали смо прилику да се уверимо како живи ова скромна породица. Смрт оца Уроша, који је преминуо пре скоро годину дана, сасекла је сваку наду да ће се ситуација променити набоље.

Стара кућа породице Драгићевић

Ипак, као и много пута пре тога, тамо где се нада полако гаси, Хуманитарна организација Срби за Србе и њени неуморни донатори буктињом делатне љубави чине да и немогуће ствари постану могуће.


Већ сам изгубила сваку наду после смрти супруга, да ће и моја деце имати нормалне услове за живот. Када сте ми јавили да нам је купљена кућа, толико сам била узбуђена да ми је позлило па сам морала да седнем и замолим децу да ми донесу шећер и воду – раздраганим гласом објашњава нам мајка Сунчица.

Петоро деце – Јелена (21), Немања (19), Никола (15), Николина (13) и Милица (11), осмесима показују колико се ситуација променила од кад смо их последњи пут видели. Добра атмосфера, жамор и кикот који се непрестано чују у њиховом новом дому, указују да су се деца већ навикла и да су лоши дани далеко иза њих.

Стрепњу и тугу заменили су осмеси!

Укупна вредност куповине нове куће и фрижидера породици Драгићевић износи 2.641.783 динара. Део новца обезбеђен је на турнирима Тројка из блока у Руми, Сремској Митровици и Лозници, тако да је ова акција ујединила велики број људи који су учествовали на овим турнирима. Такође, посебну захвалност дугујемо Србима у Кини који су овај пројекат подржали донацијом од 2.100 евра.


Кућа је прелепа! Свако има простора за себе, имамо нормалну кухињу и купатило. Хвала свим донаторима на помоћи – са осмехом пуним љубави рекла нам је Кристина.

Хуманитарна организација Срби за Србе захваљује се свим донаторима, посебно учесницима Тројке из блока у Руми, Сремској Митровици и Лозници, на још једној успешно реализованој хуманитарној акцији. 

Рачуни и потврде финансиране помоћи