„Када ми направите кућу, оженићу се!”Да ли ће Влајко (5) испунити дато обећање? (видео)

Једна од највећих акција Хуманитарне организације Срби за Србе ове године, успешно је приведена крају! Апел о породици из Доњег Душника, у подножју Суве планине, која је живела у неусловној кући старој 170 година, мотивисао је велики број људи да се прикључи и помогне.

Највеће богатство породице Цветановићи су Влајко (5), Кристијан (8) и Бобан (16) који сада живе у потпуно другачијим условима. Разгледајући кућу детаљно, нисмо успевали да пронађемо најмлађег Влајка. На почетку радова, обећао нам је да ће, ако саградимо нову кућу, пронаћи жену и оженити се. Ипак, да је „језик био бржи од паметиˮ уверили смо се када смо га после „дуге потрагеˮ нашли сакривеног испод јоргана у кревету.


Нисам вам то рекао, помешали сте, то вам је рекао мој брат Кристијан – покушао је Влајко да нас збуни.

Иако је чуо свог брата, Кристијан није хтео да реагује, већ нам се пожалио како му је криво што долази зима, па не може са братом да бере печурке, јер на тај начин најмлађи Цветановићи помажу родитељима, који од месечних примања имају само социјалну помоћ и дечији додатак.


Печурке морају прво да се пронађу, онда је потребно да их очистите и осушите. Неколико пута сам вам детаљно причао цео процес, знам да се шалите са мном када ме питате да опет поновим – одговорио нам је Кристијан с осмехом, због наших честих упада и комичних потпитања.

Подсетимо се, породица је користила само две просторије у старој кући, без функционалног купатила, па су се деца купала у лименом кориту. Посебан проблем имали су са пацовима, гуштерима и змијама, који су се с времена на време појављивали.

Хуманитарна организација Срби за Србе породици је изградила нову кућу и део покућства – кревет на спрат, сто, пет столица, кухињу са судопером и шпорет на дрва. Укупна вредност помоћи износи 2.428.272 динара. Анонимни донатор обезбедио је телевизор, рачунар, фрижидер и веш машину, док је јутјубер из Ниша који води канал Орасположивач донирао кревет.


Бобан и ја смо захвални свим људима доброг срца који су се прикључили акцији и омогућили нам изградњу нове куће – рекла нам је мајка Зорица.

Топао дом, дечије собе, кревети, рачунар, телевизор – још једна породица којој су донатори окупљени око наше организације омогућили потребне услове за правилан психо-физички развој деце. Хуманитарна организација Срби за Србе наставља са својим активностима, па позивамо све донаторе да нам се придруже јер ускоро почиње нова Божићна акција у којој планирамо да помогнемо преко 50 породица

Рачуни и потврде финансиране помоћи