„Каквих породица има, свесни смо да нисмо толико угрожени” – Обренићи заслужују нашу помоћ!

Јадранска Лешница надомак Лознице у Мачкванском округу још једно је место које смо посетили ове године. Разлог нашег доласка биo je упознавање са многочланом породици Обренић.

Дочекала нас је мајка Дијана са својом децом: Бојаном (13), Анастасијом (11), Вуком (3) и Владаном (1). Дијана из првог брака поред двоје најстаријих има и сина Ђорђа (15), који живи са оцем, али долази викендом код мајке.

Отац Бранко, однедавно се бави молерајским пословима у Немачкој, како би могао да породици обезбеди нормалне услове за живот. Покућство и све остало што је ново у кући успели су да набаве након његовог последњег доласка.


Као што сам рекла и када смо се пријављивали, каквих породица има, свесни смо да нисмо толико угрожени. Бранко се труди да заради како бисмо решили и друге проблеме које имамо у кући, али и проширили простор због деце – рекла нам је Дијана.

Ова храбра мајка, која од своје треће године има епилепсију, брине се о целом домаћинству. Фина и васпитана деца указују да у породици влада здрава атмосфера и да би помоћ наше организација дошла у праве руке.


Постављањем унутрашње изолације, покушали смо да спречимо влагу али нисмо успели. Кров је у лошем стању и наше су жеље да поправимо кров и у поткровљу направимо две собе за децу и купатило – говори нам мајка о плановима које породица има.

Како нам кажу, пошто се отац бави молерасјким пословима, а деда је зидар, потребан им је само грађевински материјал а они би сами организовали радове.

Позивамо све донаторе организације да подрже акцију помоћи породици Обренић!