Кешељ и Радуљица за Србе са Косова и Метохије

Прослављени српски кошаркашки репрезентативци Марко Кешељ и Мирослав Радуљица, у сарадњи са Хуманитарном организацијом Срби за Србе, покрећу нову велику хуманитарну акцију за изградњу куће социјално угрожене породице Савић са шесторо малолетне деце из села Коретиште на Косову и Метохији.

Савићи тренутно живе тешким материјалним условима у великој породичној задрузи која тренутно броји 32 члана.

Храну добијају из епархијске Народне кухиње, док се труде да кроз пољопривреду обезбеде себи друге основне потребе и услове за живот.

У циљу прикупљања неопходних средстава за реализацију пројекта изградње и опремања нове породичне куће Савића, Марко Кешељ и Мирослав Радуљица организују велико добротворно вече у ресторану Life Active club, Трешњиног цвета 1б на Новом Београду, 22. јуна са почетком од 19 и 30 часова, током којег ће се прикупљати неопходна средства за нови дом породице Савић.

Цена улазнице је 12.000 динара која се може обезбедити кроз донацију на рачун Хуманитарне организације Срби за Србе бр. 160-279491-71, са напоменом „Донаторско вече за Савиће” или на самом догађају.

Пошто је број места на донаторској вечери ограничен, сви који желе да учествују у овој хуманитарној акцији потребно је изврше резервацију путем електронске поште на organizacija@srbizasrbe.org или путем телефона +381 64 175 7751 најкасније до 15. јуна.

Хуманитарна организација Срби за Србе већ пуних 14 година пружа помоћ за социјално угрожене породице широм Балкана, током којих је прикупила 3,5 милиона евра донација и са њима обезбедила вредну материјалну помоћ за више од 2,400 породица, 12,000 деце, као и помоћ за више десетина пројеката који су за циљ имали помоћ читавим заједницама. Све информације о раду организације потражите на www.srbizasrbe.org.

„Организовањем ове велике донаторске вечере и покретањем читаве акције помоћи Савићима, српски репрезентативци Марко Кешељ и Мирослав Радуљица придружили су се све већем тиму спортиста који у сарадњи са нашом организацијом обезбеђују вредну материјалну помоћ за породице и децу који немају основне услове за пристојан живот и одрастање, попут Николе Миротића, кошаркаша Милвоки Бакса, који је почетком ове године обезбедио нови дом за социјално угрожену породицу из Вуковара” – истиче Игор Рашула, председник организације.