Кешељ и Срби за Србе граде нову кућу на Косову и Метохији!

Прослављени српски кошаркаш Марко Кешељ и Хуманитарна организација Срби за Србе покрећу нови велики пројекат за изградњу куће породици Taсић са петоро малолетне деце из села Горње Мочаре на Косову и Метохији!

Прво донаторско вече у БеоградуНакон прошлогодишње прве донаторске вечере одржане у Београду, на којој су сакупљена средства за изградњу куће породице Савић са Косова и Метохије, ове године помоћ се прикупља за још једну социјално угрожену породицу.

Кућа која је изграђена породици СавићУпркос ситуацији која је узрокована пандемијом вируса COVID-19, одлучено је да се не прекида континуитет у организовању донаторских вечери. Поштујући прописане мере, друго по реду, овога пута онлајн донаторско вече, одржаће се 7. септембра од 19 часова на Јутјуб каналу организације Срби за Србе, где ће гледаоци имати прилику да уживају у пригодном програму који је припремљен. Уједно, сви гледаоци ће бити у прилици да путем слања СМС порука на број 7763 учествују у прикупљању 30.000 евра колико је неопходно за изградњу и опремање нове куће за породицу Тасић.


Све што се догађа у последњих неколико месеци додатно нас је мотивисало да не одустајемо од намере да организујемо донаторско вече. У складу са тренутном ситуацијом желели смо да будемо друштвено одговорни тако да ће сви заинтересовани моћи да нас подрже донацијама пре саме вечере али и да нам се придруже путем Јутјуб платформе. Позивам све људе доброг срца да нас подрже и ове године, како бисмо након породице Савић изградили дом још једној породици на Косову и Метохији. Покажимо да, чак и у овим тешким временима, нема предаје када је у питању наш народ у јужној српској покрајини! – рекао је Марко Кешељ.

Породица Тасић живи у малом селу Горње Мочаре, недалеко од средњевековног манастира Убожац, у Oпштини Косовска Каменица. Кућа у којој тренутне живе није њихова.


Овде живи неколико породица, свака кућа има по четворо-петоро деце и често, с осмехом, кажемо да има више деце него одраслих јер је ово једно од малобројних села на Косову и Метохији где је то заиста тако. Ми имамо пет малих принцеза на које сам највише поносан – Бојану (12), Анђелу (9), Тамару (7), Милицу (5), Јовану (3 месеца). Такође, са нама живе моја супруга Драгана, мајка Славојка и сестра Љубица која је, нажалост, психички болесна. Живимо од социјалне помоћи, дечијих додатака и пољопривреде. Наравно, то није довољно за све наше потребе, али овде нам је лепо и не бисмо желели да идемо одавде – упознао нас је са ситуацијом у којој се породица тренутно налази, глава породице, Драган Тасић.

План организације Срби за Србе је да пре зиме сагради и опреми нову кућу Тасићима на њиховом породичном плацу. За успешну реализацију овог пројекта потребно је 30.000 евра. Сви заинтересовани приложници и друштвено одговорне компаније своје донације за овај пројекат могу да уплате на рачун Х.О. Срби за Србе: 160-279491-71 (сврха уплате: донаторско вече за Тасиће), путем СМС порука на 7763 (цена 200 динара), а на сајту www.srbizasrbe.org могу се пронаћи и остали начини за уплату донација из иностранства.


Организовањем друге по реду донаторске вечере и покретањем читаве акције помоћи породици Тасић, наставља се дугогодишња сарадња са господином Кешељем. Драго нам је да све више људи препознаје значај нашег хуманитарног рада и да смо у могућности да заједничким снагама обезбеђујемо вредну материјалну помоћ за породице и децу који немају основне услове за пристојан живот и одрастање – истиче Игор Рашула, председник организације.

Хуманитарна организација Срби за Србе већ пуних 15 година пружа помоћ за социјално угрожене породице широм Балкана, током којих је прикупила 5 милиона евра донација и са њима обезбедила вредну материјалну помоћ за више од 2.600 породица, 13.500 деце, као и помоћ за више десетина пројеката који су за циљ имали помоћ читавим заједницама. Све информације о раду организације потражите на www.srbizasrbe.org.