Срби за Србе код Алексића из Смедеревске Паланке

Хуманитарна организација Срби за Србе посетила је породицу Алексић из Смедеревске Паланке коју чине самохрана мајка Бранка и њено шесторо деце Милица (21), Александар (20), Александра (16), Андрија (13), Мина (5) и Сара (4).

Издржавају се од 34.000 динара пензије покојног мужа и од Александрових повремених послова и примања.

Столарија на кући је стара и пропала, па се услед тога кућа тешко загрева и појављује се влага по зидовима.  Намештај је стар и недостаје један кревет на спрат. Такође пре неколико година је пукла цев у купатилу па сада чесма у купатилу није у функцији. То су ствари које су поред враћања остатка кредита Алексићима најпотребније.

Алексићи су кућу купили на кредит у швајцарским францима, али су их задесила два тешка ударца. Смрт супруга и пораст дуга услед промене курса швајцарског франка због чега им је прошле године претило одузимање куће. Уз помоћ добрих људи кућа им није одузета, а на крају је и смањен дуг. Сада имају још 9.000 евра да отплате, те им део примања одлази на плаћање месечних рата.

Олакшајмо свакодневницу храброј мајци која трпељиво подноси недаће и околности које живот намеће. Позивамо све донаторе да заједнички помогнемо Алексиће. Нема предаје, деца су наша будућност!