Концерт из блока у Бањој Луци

У сриједу, 5. октобра 2022. године у Дому омладине одржан је први Концерт из блока у Бањој Луци. На овом догађају је прикупљено 957 КМ које су намијењене за адаптацију породичне куће вишечлане породице Гашић из Залужана.

Догађај је почео у 19 часова, а трио који чине Марија Дамјановић, Лана Никодиновић и Ана Дојчиновић је отворио исти са пјесмом Кишна рапсодија која је на Ђурђевданском  фестивалу одржаном у мају 2022. године завршила као побједничка.

Њихова професорица, Аница Зрилић која је уједно и аутор ове пјесме је наступила након њих. Својим наступом је одушевила публику, а свима ће остати у сјећању њено извођење пјесме Флај ми ту д мун’ (енг: Fly me to the moon) које је било маестрално. Аница је била испраћена аплаузима, а идентични аплаузи су се чули када је на сцену закорачила представница Босне и Херцеговине на Евровизији 2007. год Марија Шестић.

Марија је за 35 минута апсолутно оправдала све епитете које је годинама красе и које је годинама скупљала својим радом, талентом и карактером. Она је свој наступ, исто као и Аница, завршила уз знажан али јако топао загрљај Сање ЧолићЗелић, која их је својим срцем и прстима неуморно пратила на клавиру уживајући уз звуке које су оне производиле. Сања свој наступ није завршила, већ је кренула да ствара звуке које су свима дали до знања да следећа на сцени Вања Мишић.

Била је то мелодија пјесме Прстима која је Вању дочекала и ако је истина кад кажу да се по јутру дан познаје онда је Вањино извођење њене прве ауторске пјесме био показатељ да нас је чекало 45 минута праве умјетности које нам сервира дјевојка коју Бања Лука поред њеног музичког талента препознаје по њеном псу Мики, али и осмијеху којим сваки даном краси овај град. Прије него што смо испратили Сању са бине одржали смо наградну игру у којој је баш Сања извукла срећне добитнике. Мајица из нашег хуманитарног бутика Бастион је била прва, а двије карте за филм Света Петка – Крст у пустињи друга награда.

Прије него што је Вања сишла са бине извела је са Фјужном Пругом њихову заједничку пјесму и препустила овом рок бенду да овај догађај наставе, 45 минута чисте доминације ове рок шесторке је био најбољи начин да се овај догађај заврши.

Желимо да се захвалимо нашим техничкиом спонзорима:

  • СП ТРАДИЦИЈА
  • Синеплекc Палас
  • СП Вектор
  • Дому омладине што нас је угостио и хвала
  • ДИС Театру за сву помоћ везану за озвучење и технику

Хвала медијским спонзорима РТРС-у, Елта ТВ-у, АТВ-у. И за крај ВЕЛИКО ХВАЛА свим извођачима на показаној иницијативи за сарадњу, одзиву али и професионалности. Показали су да су управо они бањалучко најјфиније!