Koре Јовановић – сан који може постати стварност ако се удружимо и помогнемо породици из Кузмина!

Ранко и Милица Јовановић родитељи су четворо малолетне деце који су нас дочекали у свом породичном дому у Кузмину, надомак Сремске Митровице. Поред њих, у кући живе и деда Радован и бака Петра.

Отац Ранко, ради у пекари, док је мајка незапослена. Упознајући се са породицом, приметили смо да најмлађе дете има нагнуту главу на леву страну, а одговор који смо добили због чега је тако, веома нас је растужио.


Кад је рођен Срђан (2) имао је крварење на мозгу, уграђен му је шант са леве стране, оперисао је 2 цисте на мозгу прошле године, а доктор нам је рекао да смо то открили месец дана касније, преминуо би. Нажалост, десну руку не може да помера. Потребан нам је одлазак у бању бар на 20 дана али због короне, не можемо да добијемо одобрење од комисије – рекла нам је мајка.

Нажалост од наше посете, до избацивања извештаја Срђану је дијагностикована церебрална парализа.


Oва породица на све начине покушава да се бори и живи за Срђана и још троје деце – Радована (10), Александру (9) и Андријану (4). Развојни фонд аутономне покрајине Војводине одобрио им је пројекат под називом Коре Јовановић за који су вредни Јовановићи израдили пословно-инвестициони план и отворили фирму.


Добили смо средства али због короне нису нам никад исплаћена. Речено нам је да је, практично, конкурс стопиран – објашњава нам мајка.

Ипак, не предају се и траже начин да започну бизнис и омогуће стабилне приходе породици. За тако нешто потребна им је помоћ у виду машина за прављење кора и пратеће опреме (ламинатор, миксер, прохромски сто, наставци за резанце и макароне).Кућу су опремили са свиме што име је неопходно и као што смо имали прилику да видимо све је уредно и чисто.


Нас је овде пуно, најбоље би било да нам се купи материјал да доградимо две собе, ми бисмо сами нашли мајсторе да се одраде радови – рекао нам је отац.

Хуманитарна организација Срби за Србе покреће велику акцију помоћи породици Јовановић. Позивамо све донаторе да нам се прикључе и помогну у складу са могућностима!