Котлић из блока у Брчком

У недељу, 20. јуна ове године, мјесна заједница Илићка у Брчком обиљежила је своју крсну славу – Силазак Светог Духа на апостоле – Духове,односно Тројицу. Крсни хљеб, пшеница и вино, зна се шта чини домаћинску славу. Крсна слава је прије свега молитва, сабрање и молебан за благослов. Знају то добро и становници Илићке, који сада већ традиционално пружају снажну подршку организацији Срби за Србе у Брчком.

Ипак, у Брчком знају и да је домаћину ред и да угости и да почасти. Зато је ове године крсна слава обиљежена и хуманитарном акцијом, али и посјетом малишана са Косова и Метохије који су у овом граду боравили у оквиру пројекта “Спојимо децу Косова и Метохије и Републике Српске”.

Хуманитарни Котлић из блока био је идеална приликада се угосте блиски пријатељи издалека и почасте оне којима је част најпотребнија. Уједно, била је то и прилика за упознавање, размјену идеја и договор да се сличне приче наставе у још већем обиму у граду на Сави. Кроз котизације, донације, прилоге, продају пића сакупљено је 1.710 КМ које иду најугроженијим породицама са четворо и вишедјеце.

Дванаест екипа, стотине посјетилаца, дјечија граја и најљепша хуманитарна прича у региону – сјајан дан у насељу Илићка. Клинци и клинцезе са Косова и Метохије придружилису се бројним посјетиоцима на ручку, дружили се са екипама и на крају изабрали побједника Котлићијаде – Три собе.