Крај летње сезоне обележио је одржавање првог издања Military Experience Challenge

Стрелиште Тамнава било је поприште првог издања Military Experience Challenge 4. септембра. Трке са оригиналним препрекам, одређеним задацима из домена тренинга и обуке специјалних јединица, крунисане бојевим гађањем пушком и пиштољем. Више од 80 такмичара приредило је несвакидашњи спектакл, кроз 20 препрека стазе дуге 3 километара, и сви су добитници финисер медаље. Трка је такође имала и хуманитарни караткер, одређени део котизације 25.000 динара уплаћено је хуманитарној организације Срби за Србе.

Важно је напоменути да је организатор свим учесницима обезбедио обуку  руковања ватреним оружјем. Након што је и последњи такмичар успешно завршио обуку уследила је церемонија дизања државне заставе, пропраћена химном Републике Србије.

Такмичари су имали задатак да превазиђу 3 километара уз захтевне и разноврсне препреке, Фк Младост Цветовац и стрелиште Тамнава претворили су се у полигон препун изазова за све учеснике који су дошли да тестирају своје способности. Прага, пузање са пушком, бацање школске бомбе,бедеми, гађање секиром, поља са гумама, базен и бојево гађање, биле су неке од 20 препрека са којима су се такмичари суочили, у индивидуалној и тимској конкуренцији.

Захваљујемо се свим хуманим учесницима, организаторима и свима онима који су допринели да овај догађај буде реализован. Видимо се и следеће године!