Крава и теле за Станковиће код Тузле

Хуманитарна организација Срби за Србе у склопу традиционалне Божићне акције помогла је породицу Станковић из села Пожарница у околини Тузле. Породица броји пет чланова: бака Славојка, њен син Драган са женом Бранком и два сина Михајлом (6) и Александром (2). Помоћ се огледала у набавци краве са телетом. Укупна вредност обезбеђене помоћи износи 2.600 КМ.

 Куповина и превоз краве до породице Станковић

 Мали Михајло Станковић највише се обрадовао телету

Породица Станковић је прије грађанског рата у БИХ живјела у месту Пожарница које је удаљено 10 км од Тузле у Федерацији Босне и Херцеговине. Пожарница је било српско село које је бројало неколико стотина српских домаћинстава. Током рата Срби су напустили своје домове и преселили се у Републику Српску. Као и Станковићи које је пут довео до Бијељине где су живјели у избјегличком насељу до 2001. године.

 Крава са телетом стигла код породице Станковић

Када су се вратили у своје домове нису много тога ни затекли, на кућама је нанешена велика материјална штета. За помоћ породици обратио нам се Жељко Пантић из Удружења младих „Обнова”. Станковићи немају никаква примања, веома је тешко наћи посао у Тузли за једног Србина. Село је одсечено од Тузле, немају абуланте, продавнице, градског превоза, када било шта затреба мора се ићи до града. Крава која им је угинула давала је довољно млијека како за укућане тако и за продају, а новац од продаје млијека Станковићима је био највећи извор прихода.

 Михајло Станковић изводи теле из камиона

Хуманитарна организација Срби за Србе је уз помоћ донатора обезбједила средства за куповину краве са телетом. Велика срећа и сузе радоснице су виђене на лицима Станковића. Породица је пресрећна и захвална свим донаторима који су им обезбједили велику помоћ.

 Отац Драган са мајком Славојком, сином Михајлом и телетом испред куће

Позивамо све људе добре воље да се укључе и прилозима помогну пројекте Хуманитарне организације Срби за Србе који имају за циљ да помогну социјално угрожене вишедетне српске породице широм Балкана.

Рачуни и потврде финансиране помоћи