Кров на кући Милојевића из Бања Луке

У току мјесеца јула, завршили смо успјешно још једну акцију у Републици Српској. Овај пут помогли смо породицу ратног војног инвалида Јадранка Милојевића (50) који живи у селу Драгочај, које се налази надомак Бања Луке и то тако што смо финансирали покривање породичне куће, тачније изградњу још једне етаже и крова. Породицу Милојевић, поред оца Драгана, чине још мајка Драгана (46) и њихово четворо дјеце – ћерке Слађана (19), Жељана (12) и Ведрана (10) и син Драган (24) и његова жена Јадранка (18). Посебну захвалност у извођењу ове акције дугујемо пријатељима из Србског сабрања ,,Баштионик“ који су нас упутили на Милојевиће, пошто су они већ неколико пута помагали, и спровели читаву акцију на терену.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2015/Milojevic/m3.jpg

Јадранко Милојевић је ратни војни инвалид са 30 % инвалидитета. Дуго времена је обављао грађевинске радове и тиме обзбјеђивао породици колико – толико нормалан живот, међутим у задње вријеме последице рањавања су почеле да узимају маха, те је Јадранко готово прикован за кревет, са јако песимистичним прогнозама доктора да ће у будућем периоду моћи да прохода, обзиром да је потребна операција доста ризична и да се доктори за сада не усуђују да је изврше. Једини мјесечни приходи које породица има су 80 КМ које добија Јадранко за његу и Драганова плата која износи 500 КМ.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2015/Milojevic/m10.jpg

Породица је родом из Кључа, међутим како им је у претходном рату запаљена кућа у којој су живјели били су принуђени да избјегну и настане се у Драгочају и ту започну нови живот. По рјечима Јадранка док је могао да ради живјело се тешко, али се ипак могло некако гурати и правила се кућа, међутим како се здравствено стање погоршало стало је све. Сам Јадранко је рекао да ,,не би жалио сутра умријети“ само да покрије кућу, а то се посебно видјело када су започети радови јер је од силног узбуђења, бар на кратко, устао из постеље и надгледао радове крећући се уз помоћ штапа.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2015/Milojevic/m7.jpg

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2015/Milojevic/m8.jpg

Кућа коју су почели правити и у којој тренутно живе је била завршена до првог спрата и оспособљена за живот. Међутим, како није било крова, влага је продирала у читаву кућу што је посебно правило проблеме у јесен и зиму, тако да се брже – боље морало приступити покривању куће. Такође, обзиром да Драган и његова жена Јадранка ускоро очекују принову и да ће породица Милојевић ускоро бити бројнија за још једног члана, одлучили су се да кућу подигну још један спрат, како би било довољно простора за све.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2015/Milojevic/m4.jpg

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2015/Milojevic/m5.jpg

Oрганизација СРБИ ЗА СРБЕ је ову акцију помогла куповином потребног грађевинског материјала и то у вриједности од 6.871,77 КМ.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2015/Milojevic/m9.jpg

Овдје још морамо да напоменемо да су се пријатељи и комшије одазвали у великом броју на позив породице за извођење радова, тако да овај пут ниисмо имали трошкова мајстора.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2015/Milojevic/m1.jpg

Иако смо изградњом једног спрата на кући и покривањем саме куће ријешили огроман проблем који је породица Милојевић имала, на породици остаје да даље достано уреди животни простор, а за шта су потребна даља новчана издавања, до којих породица јако тешко долази, тако да ћемо овом приликом јавни позвати надлежне институције да обрате већу пажњу на ратне војне инвалиде и њихове породице, те им почну пружати адекватну помоћ или да им на неки други покажу да их нису заборавили.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2015/Milojevic/m6.jpg

На крају, преносећи поздраве од породице Милојевић, још једном ћемо упутити апел свим пријатељима и донаторима наше организације да се укључе у акцију прикупљања средстава за помоћ овој и другим социјално угроженим вишедетним српским породицамаwww.srbizasrbe.org/donacije  С вером у Бога! СРБИ ЗА СРБЕРЕПУБЛИКА СРПСКА

Рачуни и потврде финансиране помоћи